GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DHL Express počeo s elektrifikacijom flote

DHL Express počeo s elektrifikacijom flote
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 15:54
Autor: SEEbiz
BONN - Alice je vodeći svjetski potpuno električni zrakoplov koji teretnim i putničkim zračnim prijevoznicima omogućuje upravljanje flotama s nultom emisijom.

 Eviation očekuje da će isporuku ovih aviona DHL Expressu izručiti već 2024. godine. Kasnije ove godine planiran je i njezin prvi let.

„Čvrsto vjerujemo u budućnost s logistikom bez emisija“, kaže John Pearson, izvršni direktor DHL Expressa.

„Na putu prema zelenim logističkim operacijama elektrifikacija svih vrsta prijevoza igra ključnu ulogu i značajno će pridonijeti našem globalnom cilju održivosti i nulte emisije. DHL Express desetljećima je poznat kao pionir u zrakoplovnoj industriji. U tvrtki Eviation smo našli savršenog partnera koji s nama dijeli istu svrhu i zajedno ćemo krenuti u novu eru održivog zrakoplovstva.”

Zrakoplovom može upravljati jedan pilot i prevesti 1.200 kilograma težak teret. Za punjenje po satu leta bit će potrebno 30 minuta ili manje, a avion će imati domet od 815 kilometara (440 nautičkih milja).

Električni teretni avion koristit će se u svim okruženjima koja trenutno opslužuju klipni i turbinski zrakoplovi. Njegovi napredni elektromotori imaju manje pokretnih dijelova s ciljem povećanja pouzdanosti i smanjenja troškova održavanja.

Operativni softver koji upravlja Alice kontinuirano prati performanse kako bi osigurao optimalnu učinkovitost. Idealan je za tranzicijske rute i zahtijeva manje ulaganja u infrastrukturu. Električni se zrakoplovi mogu puniti tijekom utovara i istovara čime se osigurava brzo vrijeme obrade ključno za stroge rasporede DHL Expressa.

„Ovaj je zrakoplov zbog svog raspona i kapaciteta fantastično održivo rješenje za našu globalnu mrežu“, kaže Travis Cobb, EVP globalnih operacija i zrakoplovstva DHL Expressa.

„Naš je cilj dati značajan doprinos smanjenju emisije ugljika, a ovaj napredak u floti i tehnologiji bit će dug put do postizanja daljnjih smanjenja ugljika. Za nas i naše klijente ovo je vrlo važan korak na našem putu prema dekarbonizaciji i korak naprijed za zrakoplovnu industriju u cjelini.“

„Od prvog dana postavili smo odvažan cilj transformirati zrakoplovnu industriju i stvoriti novu eru, eru električnih zrakoplova“, kaže izvršni direktor Eviationa Omer Bar-Yohay. „Partnerstvo s tvrtkama poput DHL-a koje su vodeće u održivom prijevozu e-tereta dokaz je da nas očekuje električno doba. Ova najava značajna je prekretnica u našoj potrazi za promjenom budućnosti leta širom svijeta.“

Dekarbonizacija operacija jedan je od glavnih stupova novog Plana održivosti DPDHL Grupe objavljenog ranije ove godine.

Tagovi: DHL Express, Eviation, elektrifikacija flote
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE