GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja

Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 15:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Direktorica Zagrebačkog velesajma dr.sc. Dina Tomšić izabrana je za člana Upravnog odbora krovne svjetske asocijacije sajamske industrije UFI - The Global Association of the Exhibition Industry, iz europske kvote zemalja za trogodišnje mandatno razdoblje.

Izborom Dine Tomšić, Grad Zagreb i Republika Hrvatska po prvi put u povijesti dobivaju svog člana u Upravnom odboru UFI-ja i time priliku promovirati destinaciju i poticati gospodarstvo grada i države kroz međunarodne sajamske projekte.

Izbori za UFI-jev Odbor direktora odvijaju se svake tri godine na kojima članovi biraju predstavnike ovog globalnog tijela iz UFI-jevih sektora diljem svijeta. Odbor ima zadatak provoditi odluke Generalne skupštine, razvijati politiku UFI-ja i pripremati sve prijedloge vezane uz pitanja koja utječu na međunarodne sajmove. Nakon temeljite pripreme, prijedlozi se podnose na glasanje članovima UFI-ja na godišnjoj Generalnoj skupštini. Upravni odbor sastoji se od najviše 60 članova.  

„Digitalizacija je donijela evolucijske pomake za industriju, a pojava pandemije revolucijske. Stoga se model sajamskog poslovanja ubrzano mijenja u smjeru izgradnje dugoročne otpornosti i reinvencije. Postpandemijska nova realnost, ubrzala je evolucijsku i digitalnu transformaciju sajamske industrije budući joj djelomično onemogućuje oslanjanje na njene dosadašnje ključne kompetencije, što znači da mora razvijati nove na koje će se oslanjati u budućnosti. Nova ključna kompetencija tako postaje sposobnost isporučivanja visokog kapaciteta dodane vrijednosti sudionicima u realnoj i virtualnoj dimenziji, s naglaskom na inovativno interaktivno korisničko iskustvo i uključenost.

Digitalni kanali ublažili su pandemijske učinke i ubrzali razvoj digitalnih događanja. Međutim, upravo je pojava pandemije ponovno potvrdila koliko je socijalizacija, a posljedično kontakt u živo, licem u lice, trajna i intrinzična ljudska potreba.

Virtualna događanja neće u cijelosti moći zamijeniti fizička, ali zato fizička događanja neće moći bez virtualne nadogradnje. Snažan zaokret prema hibridnim događanjima sa značajno više digitalnih elemenata, koji će obogaćivati interpersonalno iskustvo nova je normalnost sajamske industrije.“ - tom prilikom izjavila je Tomšić.

Tagovi: Dina Tomšić, Zagrebački velesajam, The Global Association of the Exhibition Industry
PROČITAJ I OVO
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE