GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničari Intereurope i ove godine bez dividende

Dioničari Intereurope i ove godine bez dividende
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2021 / 09:02
Autor: SEEbiz
KOPER - Dioničari Intereurope upoznati su s poslovanjem u 2020. godini i podržali su prijedlog Uprave i Nadzornog odbora da nešto manje od deset milijuna eura raspodjeljive dobiti ostane neraspoređeno. Mali dioničari već su najavili tužbu.

Sveslovensko udruženje malih dioničara (VZMD) predložilo je da se dvije trećine raspodjeljive dobiti odvoji za isplatu dividende. 6,6 milijuna. Intereuropa je sposobna za takvo plaćanje bez negativnih utjecaja ili zapreka ostalim planovima tvrtke, napisali su u protuprijedlogu na točku dnevnog reda u vezi s raspodjeljivom dobiti.

Međutim, dioničari, među kojima je Pošta Slovenije najveća s 80,94% vlasničkog udjela, nisu podržali ovaj prijedlog, vidljivo je iz odluka skupštine objavljene na internetskim stranicama Ljubljanske burze. VZMD je stoga najavio spornu tužbu.

Dioničari su također odobrili rad uprave i nadzornog odbora društva u financijskoj 2020. godini i dali im razrješnicu.

Predsjednik nadzornog odbora Tomaž Kokot rekao je da je Grupa Pošta Slovenije, zajedno s Intereuropa grupom, jedna od najvećih logističkih grupa u Sloveniji. Obavijestio je dioničare da zbog blizine logistike i lučke infrastrukture, kao i dosadašnje dugogodišnje prisustvo, ostaje sjedište Intereurope u Kopru, gdje je započeo njezin razvojni put. Najveći vlasnik Intereurope, Pošta Slovenije, ima sjedište u Mariboru.

Ovo je bila druga glavna skupština ove logističke tvrtke ove godine, prva je krajem svibnja Kokota imenovana novim članom nadzornog odbora. Zamijenio je Borisa Novaka, koji je dao ostavku.

Tagovi: Intereuropa, dividenda, Pošta Slovenije, Ljubljanska borza
PROČITAJ I OVO
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
VOZAČI
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
ZAGREB – Uz rastuću nestašicu plina, sirovina, plastike, građevnog drva, čipova i ostale robe, Europu i svijet pogodila je nova nevolja koja dodatno otežava trgovinu i proizvodnju te gura cijene uvis.
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
PLANOVI
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
LONDON - Američka digitalna kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies objavila je da će svim vozačima u Britaniji koji ispunjavaju uvjete ponuditi plan mirovinske štednje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE