GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničari Petrokemije donijeli odluku o povlačenju dionica s burze

Dioničari Petrokemije donijeli odluku o povlačenju dionica s burze
POVLAČENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2022 / 15:22
Autor: SEEbiz
KUTINA - Dioničari Petrokemije na glavnoj skupštini u ponedjeljak odlučili su o povlačenju dionica te kutinske kompanije s uvrštenja na uređenom tržištu Zagrebačke burze te ovlastili Upravu za stjecanje vlastitih dionica.

Kako je priopćeno iz Petrokemije, takve su odluke donesene cilju još djelotvornijeg upravljanja i uspješnijeg poslovanja tvrtke.

Na skupštini društva bilo je nazočno 30.040.039 glasova ili 54,59 posto, od ukupno 55.028.701 glasa. Skupština je bila sazvana za prošli ponedjeljak, ali budući da nije bilo kvoruma, odgođena je za tjedan dana.

Petrokemija s uvrštenja tako povlači 55.028.701 redovnih dionica koje glase na ime, oznake PTKM, nominalne vrijednosti 10 kuna, koje se vode u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD).

Kompanija se obvezala od svih dioničara koji glasuju protiv odluke o povlačenju dionica otkupiti njihove dionice u roku od tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu po cijeni od 33,86 kuna.

Većinski vlasnik Petrokemije je tvrtka Terra mineralna gnojiva, čiji su osnivači Ina i Prvo plinarsko društvo (PPD), koji su putem te tvrtke 2018. godine sudjelovali u dokapitalizaciji Petrokemije i tako postali njeni većinski vlasnici s udjelom od 54,52 posto.

Veće vlasničke udjele u Petrokemiji imaju i Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) od 17,9 posto, Fond za financiranje razgradnje Nuklearne elektrane Krško 12,73 posto, Janaf 9,09 posto, itd.

Petrokemija je početkom srpnja prošle godine putem Zagrebačke burze objavila da je uprava odobrila dubinsko snimanje kompanije "s ciljem pronalaska strateškog partnera većinskog vlasnika, odnosno potencijalnog ulagatelja u društvo Terra mineralna gnojiva".

"Uprava društva obavještava da je na zahtjev većinskog vlasnika Terra mineralna gnojiva Uprava Petrokemije odobrila proces dubinskog snimanja društva Petrokemija radi analize postojećeg financijskog, pravnog i tehničkog stanja Petrokemije, a s ciljem pronalaska strateškog partnera većinskog vlasnika, odnosno potencijalnog ulagatelja u društvo Terra mineralna gnojiva", izvijestili su tada iz kutinske tvrtke, koja nakon toga nije imala dodatnih objava o postupku dubinskog snimanja i eventualnim sudionicima u tom postupku.

Tagovi: Petrokemija, Zagrebačka burza, Terra mineralna gnojiva, kompanija Ina, Prvo plinarsko društvo
PROČITAJ I OVO
Štrajk u Deutsche Telekomu usred pregovora o plaćama
NEZADOVOLJSTVO
Štrajk u Deutsche Telekomu usred pregovora o plaćama
FRANKFURT - Njemački sindikat Verdi pozvao je u nedjelju na nacionalni štrajk u odjelu korisničke službe Deutsche Telekoma dok se nastavljaju pregovori o plaćama i uvjetima.
Hrvatska industrija ipak se blago oporavlja
OPORAVAK
Hrvatska industrija ipak se blago oporavlja
ZAGREB - Industrijska proizvodnja u ožujku je bila 5 posto manja nego u istom mjesecu prošle godine. Na mjesečnoj razini podaci su malo bolji, bilježi se rast od 1,4 posto. Stanje u industriji poboljšava se, a pokazuju to i rezultati poslovanja domaćih tvrtki usmjerenih na izvoz.
Trgovci radnicima nude bonuse ako dovedu nove ljude
BONUSI
Trgovci radnicima nude bonuse ako dovedu nove ljude
ZAGREB - Rijetki radnici odlučuju se za zahtjevan i premalo plaćen rad u trgovini pa poslodavci nude bonuse za one koji dovedu nove radnike, a stanje bi se moglo popraviti i sklapanjem kolektivnog ugovora između Sindikata trgovine i poslodavaca.
Celjski Kovintrade ulaže pet milijuna eura u novo skladište u Srbiji
INVESTICIJE
Celjski Kovintrade ulaže pet milijuna eura u novo skladište u Srbiji
CELJE - Kovintrade iz Celja otvorio je u travnju novo skladište u Kragujevcu u Srbiji povodom 20. godišnjice poslovanja svoje podružnice Kovintrade Srbija.
Delo: Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane
NESLUŽBENO
Delo: Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane
LJUBLJANA - Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane u Sloveniji, piše Delo u subotnjem izdanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE