GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura

Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2024 / 23:31
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Dioničari Save Re odobrili su na današnjoj skupštini prijedlog uprave i nadzornog odbora da društvo ove godine isplati dividendu u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.

To je 15 centi ili 9,4 posto više nego lani. Isplata je zakazana za 12. lipnja.

Bilančna dobit na dan 31. prosinca 2023. iznosi 57,5 milijuna eura. Od toga će Sava Re za isplatu dividende izdvojiti ukupno 27,1 milijun eura, dok će preostalih 30,4 milijuna eura ostati neraspoređeno, objavila je kompanija putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

Dioničari su Davoru Ivanu Gjivoju, članu Nadzornog odbora i predstavniku dioničara, dodijelili novi četverogodišnji mandat na toj dužnosti, koji počinje teći 9. ožujka 2025. godine. Ujedno su obaviješteni da je članstvo nadzornog odbora lani u lipnju istekao mandat predstavnicima radnika Andreju Gorazdu Kunsteku i Editi Rituper, a da u novom četverogodišnjem mandatu interese radnika među nadzornicima zastupaju Edita Rituper i Blaž Garbajs.

Dioničari su se upoznali s izvješćem za 2023. godinu te dali razrješnicu Upravi i Nadzornom odboru za prošlu godinu.

Osiguravateljska grupa Sava u 2023. godini poslovala je uspješno i bolje od planiranog, unatoč iznimnim štetnim događajima u Sloveniji, te je ostvarila neto dobit od 64,7 milijuna eura, što je 37,8 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Opseg poslovanja porastao je za 14,4 posto na 910,1 milijun eura.

Rastu obujma poslovanja najviše je pridonijela bruto premija neživotnih osiguranja, koja je na domaćem tržištu porasla za 19,5 posto, a na inozemnom tržištu za 21,7 posto. Rast je ostvaren iu životnim osiguranjima, i to za 7,5 posto na domaćem te 13,6 posto na inozemnom tržištu.

Tagovi: sAVA RE, dividenda
PROČITAJ I OVO
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
REKORDI
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
LJUBLJANA - U 2022. godini u Sloveniji su novoosnovana 21.833 poduzeća, što je oko devet posto više nego godinu prije. To je najveći broj novih tvrtki od 2004. odn budući da Državni ured za statistiku prati te podatke.
Cinkarna odobrila dividendu
DIVIDENDA
Cinkarna odobrila dividendu
CELJE - Cinkarna Celje u srijedu je održala glavnu skupštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 0,9 eura po dionici, što podrazumijeva dividendni prinos od 4,2 posto.
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
Katastrofa za dionice Carlsberga, evo što se događa
OŠTAR PAD
Katastrofa za dionice Carlsberga, evo što se događa
KOPENHAGEN - Dionice Carlsberga bile su u petak na putu najvećeg pada u jednom danu u više od četiri godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE