GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi

Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2023 / 09:31
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Accenturea skaču nakon što je rekao da će otpustiti 19.000 radnih mjesta - oko 2,5% svoje radne snage - u sljedećih 18 mjeseci, što je jedan od najvećih krugova otkaza u konzultantskom sektoru koji se bori s jakim ekonomskim vjetrovima.

Dionice su porasle za čak 8,4% u New Yorku nakon objave, što je najveći unutardnevni dobitak od prosinca 2021. Tvrtka je rekla da očekuje 1,2 milijarde dolara za otpremnine zaposlenika i ostale troškove osoblja te će potrošiti dodatnih 300 milijuna dolara na uredski prostor konsolidacija. Do smanjenja radnih mjesta dolazi nakon što je Accenture zaposlio 39.000 ljudi tijekom prošle godine, navodi se u dokumentaciji tvrtke.

Taj je potez najnoviji znak ekonomske neizvjesnosti koja utječe na konzultantske, tehnološke i financijske tvrtke zbog čega su mnogi otpustili osoblje i uveli zamrzavanje zapošljavanja. Prošli mjesec, McKinsey & Co. je rekao da planira ukinuti 2000 radnih mjesta nakon brzog povećanja broja zaposlenih u proteklom desetljeću, dok je KPMG objavio da je otpustio gotovo 700 stručnjaka iz svoje savjetodavne prakse u SAD-u zbog usporavanja potražnje. Drugi, poput EY-a, smanjuju svoje ciljeve zapošljavanja za tisuće.

“Pandemija je stvorila mnogo prilika za savjetovanje kojih se tvrtke nisu mogle odreći. Otud prekomjerno zapošljavanje”, rekao je Tom Rodenhauser, izvršni partner tvrtke Kennedy Research Reports, koja prati sektor savjetovanja. “Sada vidimo ispravak. Vjerojatno ćemo vidjeti još nekoliko tvrtki koje rade isto u nadolazećim mjesecima.”

Accentureova najava zasjenjuje ukidanja radnih mjesta njegovih kolega. Više od polovice eliminacija utjecat će na osobe u nenaplativim korporativnim funkcijama, uključujući ljudske resurse, financijske i pravne odjele. Ovaj potez dolazi samo 16 mjeseci nakon što je Accenture obećao otvoriti 3000 tehnoloških radnih mjesta u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući polovicu izvan Londona, tijekom tri godine. Glasnogovornik tvrtke rekao je da ova obveza i dalje postoji.

Tagovi: Accenture, otpuštanje, McKinsey & Co., KPMG
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE