GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda

Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 16:42
Autor: Siniša Malus
LONDON - Dionice Dr. Martensa potonule su u utorak 30% i dosegnule rekordno nisku razinu ranih poslova, nakon što je proizvođač cipela objavio izazovnu prognozu za 2025. zbog slabijih prihoda.

Trgovanje dionicama tvrtke privremeno je obustavljeno na Londonskoj burzi nakon što je tvrtka objavila neplanirano ažuriranje trgovanja.

Dr. Martens rekao je da očekuje da će njegov veleprodajni prihod u SAD-u 2025. biti dvoznamenkasti pad u odnosu na prethodnu godinu, s obzirom na to da je njegova knjiga narudžbi za jesen i zimu — koja predstavlja polovicu veleprodajnih prihoda tvrtke u regiji — “značajno” dolje.

Poslovni plan pretpostavlja da će se prihodi u 2025. smanjiti za jednoznamenkasti postotak u odnosu na prethodnu godinu, navodeći kao razlog nemogućnost nadoknade inflacije u sljedećoj godini bez daljnjih namjera povećanja cijena.

"Izgradili smo bazu operativnih troškova u iščekivanju većeg poslovanja, međutim sa slabijim prihodima trenutno vidimo značajno smanjenje zaduženosti kroz zaradu", rekao je izvršni direktor Kenny Wilson, koji će odstupiti s dužnosti u ožujku 2025.

Glavni direktor robne marke Ije Nwokorie trebao bi ga zamijeniti na čelnoj poziciji.

U bilješci od utorka, analitičari RBC-a označili su negativan sentiment o dionicama i rekli da će se tržišta kratkoročno usredotočiti na smjernice za 2025. godinu. Budući da su potrošači srednjeg tržišta pod pritiskom inflacije, moglo bi doći i do pada unutar kategorije, kažu analitičari.

Analitičari Investeca u međuvremenu su u bilješci od utorka rekli da ne očekuju dokaze o oporavku uspješnosti dr. Martensa u SAD-u do kraja druge polovice godine, dok odvojeno priznaju "snažnu" generaciju kapitala britanskog postolara i njegovu dugoročniji potencijal rasta.

Dr. Martens podnio je tužbu Visokom sudu prošlog tjedna optužujući Temu za manipuliranje Google pretragama tako da se proizvodi koji izgledaju slično marki proizvođača čizama pojavljuju iznad njih, prema izvješću Sunday Timesa.

Ovo nije prvi put da je postolar poduzeo takav pravni postupak. Dr. Martens i drugi brendovi prethodno su tužili brend brze mode Shein 2021., optužujući ga za “jasnu namjeru prodaje krivotvorina”, prema izvješću Financial Timesa.

Tagovi: martens, martensice, shein, temu, Nwokorie, google
PROČITAJ I OVO
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
SOLIDNO
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
POREČ – Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
POBOLJŠANJE
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
ZAGREB - Zagrebački holding je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Kažu da je zadržano pozitivno poslovanje, nastavljeno razduživanje te da su pokrenute investicije.
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
SOLIDNO
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 243,1 milijun eura prihoda ili 4,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit nakon nekontrolirajućih udjela smanjena, za 1,7 posto, na 27,1 milijun eura, podaci su iz financijskog izvješća HT-a objavljenog u utorak.
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE