GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Mercka potonule jer ključni lijek ne ispunjava ciljeve

Dionice Mercka potonule jer ključni lijek ne ispunjava ciljeve
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2023 / 17:44
Autor: SEEbiz / DPA
FRANKFURT - Dionice njemačke farmaceutske tvrtke Merck KgaA pale su nakon što ključni lijek Evobrutinib nije uspio postići ciljeve kojima su se nadali istraživači u odlučujućim kliničkim ispitivanjima na pacijentima s oblicima relapsne multiple skleroze (RMS).

Dionice Merck KgaA gubile su više od 14% u ranojutarnjem trgovanju u Njemačkoj.

Tvrtka je rekla da njezina ispitivanja Evolution RMS 1 i Evolution RMS 2 koja istražuju učinkovitost i sigurnost Evobrutiniba nisu ispunila svoju primarnu krajnju točku godišnje stope relapsa (ARR) do 156 tjedana u usporedbi s oralnim Teriflunomidom u obje studije.

Valja napomenuti da su ARR vrijednosti teriflunomida bile niže nego što je navedeno u drugim nedavnim studijama faze III. Tvrtka je rekla da je ukupni profil sigurnosti i podnošljivosti bio u skladu s rezultatima prethodno objavljene faze II ispitivanja.

Merck planira dovršiti potpunu procjenu podataka iz kliničkih ispitivanja Evolutiona i radit će s istražiteljima na budućem predstavljanju i objavljivanju rezultata.

Danny Bar-Zohar, globalni voditelj istraživanja i razvoja i glavni medicinski direktor poslovnog sektora zdravstvene skrbi tvrtke Merck, rekao je: "S Evobrutinibom naš je cilj bio riješiti značajnu nezadovoljenu potrebu tinjajuće MS-e uz jaku kontrolu recidiva za ljudi koji žive s ovim stanjem.

"Iako smo jako razočarani rezultatima, nastavljamo unapređivati našu strategiju u zdravstvu s fokusom na napredak našeg tržišnog portfelja i internog cjevovoda, nadopunjenog vanjskim inovacijama, s ciljem bržeg donošenja više lijekova pacijentima."

U Njemačkoj se dionicama Merck KGaA trgovalo po 139,25 eura (150,27 dolara), što je pad od 14,02 posto.


Foto: Sebastian Gollnow/dpa

Tagovi: mERCK
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE