GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Varteksa povlače se s burze

Dionice Varteksa povlače se s burze
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2024 / 16:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dioničari Varteksa na izvanrednoj glavnoj skupštini donijeli su odluku o povlačenju dionica te varaždinske kompanije s uvrštenja na Zagrebačkoj burzi, kao i odluke prvo o smanjivanju temeljnog kapitala, a potom i dokapitalizaciji.

Na skupštini društva bilo je nazočno 1.991.915 glasova ili 39,63 posto, od ukupno 5.026.686 glasova, izvijestili su iz Varteksa. Prema odluci dioničara, Varteks s uvrštenja tako povlači nešto više od pet milijuna redovnih dionica koje se vode u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), a kompanija se obvezala od svih dioničara koji glasuju protiv odluke o povlačenju dionica otkupiti njihove dionice u roku od tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu po cijeni od 0,06 eura (šest euro centi) po dionici, što ukupno za 5.026.686 dionica iznosi 301.601,16 eura.

Glavna skupština je također donijela i odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka, spajanjem dionica. Temeljni kapital se smanjuje sa 6.671.558 eura na 301.601,16 eura, odnosno za 6.369.956,84 eura.

Sredstva dobivena smanjenjem temeljnog kapitala koristit će se za pokriće gubitaka iz prethodnih razdoblja, a sve troškove smanjenja temeljnog kapitala snosi društvo. Spajanje dionica provest će se prema omjeru spajanja na način da će se svakom dioničaru za 174 dionice izdati jedna nova redovna dionica koja glasi na ime, bez nominalnog iznosa.

Na glavnoj skupštini je donesena i odluka o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica - temeljni kapital može se povećati sa iznosa od 301.601,16 eura za iznos od minimalno 100.004,76 eura na iznos od 401.605,92 eura, odnosno za maksimalni iznos od 2.500.004,16 eura na iznos do 2.801.605,32 eura.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se uplatom u novcu izdavanjem minimalno 9.579, a maksimalno 239.464 nove redovne dionice, bez nominalne vrijednosti. Upis novih dionica vršit će se u jednom krugu, a cijena po dionici utvrđuje se u iznosu od 10,44 eura, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.

Izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako u danom roku za upis i uplatu (tri tjedna od donošenja odluke, odnosno najkasnije do 11. lipnja) bude upisano i uplaćeno minimalno 9.579, odnosno temeljni kapital povećan za minimalno 100.004,76 eura.

Podsjetimo, početkom mjeseca radnici Varteksa započeli su štrajk zbog neisplate plaća, a prekinuli su ga 14. svibnja nakon što je zajamčena isplata neisplaćenih plaća svim radnicima iz fonda Agencije za osiguranje radničkih tražbina. Postavljena je i nova uprava Varteksa te postignut dogovor sindikata s Upravom i dioničarima oko plana daljnjih aktivnosti društva.

Tagovi: varteks, burza, zagrebačka burza, skdd
PROČITAJ I OVO
Letovi iz Mostara: Air Serbia zasad bolja od Croatia Airlinesa
USPOREDBE
Letovi iz Mostara: Air Serbia zasad bolja od Croatia Airlinesa
MOSTAR - Mostarska zračna luka ima popunjenost od oko 50 posto na letovima Croatia Airlinesa, te oko 80 posto na letovima Air Serbia, objavljeno je na regionalnom zrakoplovnom portalu Zamaaero.
Dobit avioprijevoznika premašila pretpandemijsku razinu
DOBRE BROJKE
Dobit avioprijevoznika premašila pretpandemijsku razinu
ZAGREB - Dobit zrakoplovnih prijevoznika diljem svijeta nadmašila je u 2023. godini pretpandemijsku razinu zahvaljujući višim cijenama karata, objavilo je u ponedjeljak Međunarodno udruženje zračnog prometa (IATA).
Qatar Airways pregovara s Airbusom i Boeingom oko narudžbi zrakoplova
NARUDŽBE
Qatar Airways pregovara s Airbusom i Boeingom oko narudžbi zrakoplova
DUBAI - Qatar Airways pregovara s proizvođačima zrakoplova Airbusom i Boeingom o velikoj narudžbi širokotrupnih zrakoplova, rekao je u ponedjeljak njegov izvršni direktor.
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
OPREZ
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
LJUBLJANA - Više od polovice zemalja koje prati globalna mreža Dun & Bradstreet lani je zabilježilo porast bankrota. Prognoze za globalno gospodarstvo ove su godine obećavajuće, ali tvrtke moraju ostati oprezne, napominje Dun & Bradstreet u svom Global Bankruptcy Report 2024.
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
NESLUŽBENO
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
SARAJEVO - Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane. Trenutno u našoj zemlji imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 miliona eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE