GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Disney rezultatima nadmašio očekivanja

Disney rezultatima nadmašio očekivanja
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2023 / 07:29
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Disney (DIS) je nakon zvona u srijedu izvijestio o zaradi u četvrtom fiskalnom kvartalu koji je nadmašio očekivanja jer je tvrtka povećala svoj godišnji cilj rezanja troškova na 7,5 milijardi dolara, u odnosu na prethodnih 5,5 milijardi dolara postavljenih u veljači. To uključuje godišnje smanjenje potrošnje na sadržaj od 4,5 milijardi dolara, u odnosu na prethodnih 3 milijarde dolara.

Podaci o streamingu tvrtke bili su mnogo bolji od očekivanih s gotovo 7 milijuna dodataka osnovnoj Disney+ mreži, u usporedbi s konsenzusnim pozivima od 2,68 milijuna.

Gubici strujanja smanjili su se na 387 milijuna dolara u odnosu na gubitak od 1,41 milijardu dolara u razdoblju prethodne godine nakon što je tvrtka podigla cijene strujanja po drugi put ove godine, podižući mjesečnu cijenu svojih planova za Disney+ i Hulu bez oglasa za više od 20%.

Analitičari koje je anketirao Bloomberg očekivali su da će gubici izravni prema potrošačima porasti na 454 milijuna dolara u kvartalu. Kompanija je prethodno prijavila gubitak od 512 milijuna dolara u trećem tromjesečju, gubitak od 659 milijuna dolara u drugom tromjesečju i gubitak od 1,1 milijardu dolara u prvom tromjesečju.

Rezultati slijede službeno otkrivanje Disneyjeva sljedećeg financijskog direktora i obvezu kupnje Comcastovog udjela od 33% u Huluu.

Na pozivu o zaradi, tvrtka je rekla da očekuje da će slobodni novčani tok narasti na 8 milijardi dolara u cijeloj 2024. godini, uz pomoć niže potrošnje na sadržaj. Disney očekuje da će sljedeće godine potrošiti 25 milijardi dolara na sadržaj u odnosu na 27 milijardi dolara koliko je potrošio u cijeloj 2023. godini.

Tagovi: DisneY, Bob Iger
PROČITAJ I OVO
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE