GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Disney zaključio tromjesečje u plusu zahvaljujući streamingu

Disney zaključio tromjesečje u plusu zahvaljujući streamingu
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2021 / 14:01
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Američki medijski div Disney izvijestio je da je prvo fiskalno tromjesečje zaključio s dobiti zahvaljujući streamingu sadržaja, koji je nadoknadio pad u odjelu parkova i organizacije odmora zbog mjera suzbijanja covida 19.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s 2. siječnja Disney je poslovao s neto dobiti od 17 milijuna dolara. U istom razdoblju godine ranije iznosila je 2,11 milijardi dolara.

Prihodi su mu potonuli 22 posto, na 16,25 milijardi dolara.

Pandemija koronavirusa najteže je pogodila odjel parkova koji su bili zatvoreni ili su radili smanjenim kapacitetom a kružna su putovanja odgođena. Prihodi su mu prepolovljeni, na 3,59 milijardi dolara.

Pali su i prihodi u odjelu distribucije medija i zabave, daleko skromnijih pet posto, na 12,66 milijardi dolara.

Potpora rezultatima medijskog diva bili su prihodi kanala za streaming sadržaja Hulu, ESPN+ i Disney+, koji su porasli 73 posto, na 3,5 milijardi dolara.

Broj pretplatnika na servis Disney+ više je nego utrostručen, na 94,9 milijuna, Hulu ih je bilježio 39,4 milijuna, 30 posto više nego u istom razdoblju godine ranije, a ESPN+ 12,1 milijun, 83 posto više nego u istom razdoblju godine ranije.

Kompanija očekuje da će parkovi u Kalifoniji i u Parizu ostati zatvoreni do kraja ožujka, a nadaju se, prema riječima financijske direktorice Christine McCarthy, da će onaj u Hong Kongu biti otvoren i prije travnja.

Tagovi: Disney, streaming
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE