GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Do 2024. dovršit će se autocesta do Siska

Do 2024. dovršit će se autocesta do Siska
AUTOCESTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2022 / 09:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Krajem ovog mjeseca trebala bi započeti gradnja posljednje dionice autoceste Zagreb - Sisak od Lekenika do Siska u dužini od 11 kilometara, piše u petak Jutarnji list.

Zajednica ponuditelja koju sačinjavaju tvrtke Colas iz Varaždina i Geotehnika s Brača na natječaju su ponudili gradnju ove dionice za 281,33 milijuna kuna (bez PDV-a). Na tu odluku žalila se tvrtka Strabag, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave po la je odluku o odabiru te je predmet vraćen u postupak novog pregleda ponuda.

Nakon nove evaluacije ponuda HAC je ponovno posao dao Colasu i Geotehnici, a na tu odluku nije pristigla niti jedna žalba te je prvotna odluka ostala na snazi.

Kako nove žalbe nije bilo, ugovor bi prema neslužbenim informacijama trebao biti potpisan sljedećeg tjedna, a tjedan dana kasnije izvođači bi bili uvedeni u posao, odnosno službeno bi počeli radovi.

Rok za završetak radova je 24 mjeseca pa bi kompletna autocesta trebala biti završena 2024. godine, a to je punih 18 godina nakon otvaranja radova na prvoj dionici ove autoceste. Dosad je od planiranih 47,5 kilometara sagrađeno njih 36.

HAC planira i projektiranje i gradnju čvora Petrinja preko kojeg bi se autocesta spojila na državnu cestu te građanima Petrinje i okolice omogućio spoj na autocestu. Autocesta bi trebala završiti na ulasku u grad Sisak, a gradnja spoja autoceste s gradom u dužini od 3,2 kilometra u nadležnosti je Hrvatskih cesta i radovi su u tijeku.

Planirane su četiri faze. Gradi se prometnica s četiri prometna traka dužine oko 500 metara, kružni tok "Staro Pračno", most preko rijeke Odre s četiri prometna traka dužine oko 90 metara te obavlja uklapanje na Zagrebačku ulicu u dužini od 140 metara. Vrijednost radova je 65 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak je lipanj 2023. godine. U tijeku je izrada glavnih projekata i parcelacijskih elaborata za gradnju sjevernog kolnika spojne ceste čvor Sisak-Sisak u dužini od 2,65 kilometara. Natječaj za izvođača ovih radova planira se u prvom kvartalu ove godine, a procijenjena vrijednost radova je 82,1 milijun kuna.

Tagovi: autocesta Zagreb-Sisak, Colas, Geotehnika
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE