GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit BAT-a pala u 2019. zbog manjeg obujma prodaje

Dobit BAT-a pala u 2019. zbog manjeg obujma prodaje
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 14:14
Autor: SEEbiz / H
LONDON - British American Tobacco, vlasnik Tvornice duhana Rovinj, izvijestio je u četvrtak da mu se dobit smanjila u 2019. zbog manjeg obujma prodaje i troškova pravnih sporova i preustroja.

Operativna dobit pala je prošle godine 3,2 posto, na devet milijardi funti (10,24 milijarde dolara), što u BAT-u objašnjavaju troškovima pravnih sporova i restrukturiranja i otpisom nematerijalne imovine.

Temeljna dobit po dionici (EPS) smanjila se 5,4 posto, na 2,497 funti po dionici.

Prihodi su porasli 5,7 posto, na 25,9 milijardi funti.

Ukupni obujam prodaje cigareta i kategorije 'novih proizvoda', smanjio se 4,4 posto, na 678 milijardi komada. Pritom je prodaja cigareta pala 4,7 posto dok je prodaja elektroničkih cigareta i proizvoda baziranih na grijanju duhana poskočila 31,6 posto.

U BAT-u očekuju da će obujam prodaje cigareta i novih proizvoda na globalnoj razini ove godine pasti oko četiri posto. U SAD-u trebao bi se po njihovim procjenama smanjiti pet posto.

Potražnja za tim proizvodima oslabila je nakon što su američki zdravstveni službenici prošle godine izvijestili o više od 2.000 slučajeva bolesti pluća povezanih s e-cigaretama i 47 smrtnih slučajeva povezanih s njihovom upotrebom.

Regulatori su nakon toga postrožili provjere a pojedine savezne države zabranile su tu kategoriju duhanskih proizvoda.

U ovoj godini BAT očekuje rast prihoda za tri do pet posto, kada se isključe promjene valutnih tečajeva. Predviđaju i daljnji napredak prema zacrtanom cilju u kategoriji novih proizvoda od pet milijardi funti prihoda u 2023/204. godini

"Rezultati će, posebno kada je u pitanju rast u kategoriji novih proizvoda, biti bolji u drugoj polovini godine", procjenjuju.

Tagovi: British American Tobacco, Tvornica duhana Rovinj
PROČITAJ I OVO
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
UPOZORENJE
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
ZAGREB - Kraš je priopćio kako zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih virusom COVID-19 i razornim potresom u Zagrebu imaju poteškoća u prikupljanju i obradi dokumentacije potrebne za provedbu knjiženja pa posljedično time i izradu tromjesečnih financijskih izvješća za prvo tromjesečje 2020. godine.
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
LETOVI
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
ZAGREB – Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa u svijetu i Republici Hrvatskoj, Croatia Airlines od 10. ožujka kontinuirano smanjuje planirani opseg reda letenja.
Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade
HOTELIJERI
Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade
ROVINJ - Hotelska grupacija Maistra iz sastava Adris Grupe trenutno među rijetkima u Hrvatskoj ima otvorene hotele i to njih tri, a iako zbog pandemije covid-a 19 neko vrijeme neće imati poslovne aktivnosti ni dotok prihoda,osigurala je sredstva za nesmetanu isplatu plaća, ističu za Hinu iz Maistre.
easyJet prizemljio kompletnu flotu
POTEZI
easyJet prizemljio kompletnu flotu
LONDON - Britanski niskobudžetni prijevoznik easyJet prizemljio je cijelu flotu zrakoplova zbog pandemije koronavirusa, objavila je tvrtka.
Njemačka kreće s izravnim uplatama samozaposlenima i malim tvrtkama
UPLATE
Njemačka kreće s izravnim uplatama samozaposlenima i malim tvrtkama

BERLIN - Njemačke savezne zemlje počet će u ponedjeljak izravno uplaćivati novac na račune malih poduzeća, samozaposlenih, freelancera i poljoprivrednika teško pogođenih koronakrizom.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE