GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit Budvanske rivijere prepolovljena u 2019.

Dobit Budvanske rivijere prepolovljena u 2019.
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 11:56
Autor: SEEbiz
BUDVA - Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera završila je prošlu godinu neto dobitkom od 1,14 miliona eura, upola manjim u odnosu na uporedni period.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća na kraju decembra neznatno su pali na 21,56 miliona eura.

Poslovni rashodi su u odnosu na uporedni period povećani 7,3 odsto na 19,41 milion eura. Na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode se odnosilo 7,3 miliona eura.

Na troškove materijala odnosi se 4,33 miliona eura, a amortizaciju i rezervisanja 2,94 miliona eura. Ostali poslovni rashodi iznosili su 4,85 miliona eura.

Ukupna aktiva Budvanske rivijere na kraju decembra vrijedila je 150,85 miliona eura i bila je 29 odsto manja nego u uporednom periodu.

Dugoročna rezervisanja i obaveze Budvanske rivijere su na kraju godine iznosila 5,78 miliona eura, a kratkoročne obaveze 2,89 miliona eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), Vlada posjeduje 41,64 odsto akcija kompanije, AIK banka 15,23 odsto, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja 12,82 odsto, Stratex Development 9,4 odsto, Stratex hospitality Beograd 5,83 odsto i Zavod za zapošljavanje 4,27 odsto.

Ostali dioničari imaju manje od jedan odsto udjela u preduzeću.

Tagovi: Budvanska rivijera, Stratex Development, AIK banka, crnogorski turizam, Montenegroberza
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE