GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobra priča Mercatora i Atlantic Grupe s ribogojilištem u Tolminu

Dobra priča Mercatora i Atlantic Grupe s ribogojilištem u Tolminu
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2020 / 11:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Tijekom koronakrize Atlantic Grupa i Mercator zaključili su suradnju s tolminskim ribogojilištem Faronika, s kojim su osmislili novi namaz sočke pastrve.

Promet ribogojilišta opao je na početku epidemije i do 80 posto, pa je inicijativa glavnih igrača na slovenskom tržištu bila itekako dobrodošla.

Rezultat suradnje i novi ukus širenja predstavljen je javnosti na događaju u četvrtak, kojem su također prisustvovali svi predstavnici tvrtki uključenih u priču.

Na početku događaja Enzo Smrekar, potpredsjednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, istaknuo je prednosti zajedničkog rada svih aktera i sposobnost postizanja veće kvalitete, što proizlazi iz grupnog rada.

Suradnja je bila presudna za opstanak ribogojilišta Faronika, čiji je promet pao za 80 posto, rekao je Jernej Kusterle, zamjenik direktora ribogojilišta, dodajući:

"Tržište je praktički preko noći palo, tako da su nam ostali samo troškovi proizvodnje. Restorani i škole bili su zatvoreni, dok smo još imali čitavu jatu ribe. Njih je trebalo održavati na životu; malo smo smanjili količinu hrane i tako zaustavili pretjerani rast i stekli vrijeme. "

U doba krize, uzgajalište ribe Faronika razmatralo je mnoge scenarije kako odgovoriti na novu situaciju.

"U takvim je situacijama ključno da momčad bude odvažna i fleksibilna, što smo i uspjeli", ističe Kusterle.

S tim se slaže i Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercatora. Prema njegovim riječima, presudno je i da najveći trgovac u regiji održi partnerstvo s manjim i lokalnim dobavljačima. Inicijativu za suradnju s ribogojilištem Faronika predstavio je Enzo Smrekar, ali i sam je odgovorio što je brže moguće, što bi trebao biti neophodan korak za uspješnu suradnju.

Brzi odgovor tvrtki obvezan je dio današnjeg poslovanja na tržištu, upozorava Smrekar. “Praćenje trendova i uzimanje u obzir potrošača zapravo je središnji dio našeg poslovanja. Morate ići ususret potrošačima, to su glavna pravila igre ", dodaje.

Iako je suradnja bila brža nego inače, ne treba brinuti o kvaliteti, rekao je Kusterle. Ribu koju nudi Tolminsko uzgajalište koriste i restorani s Michelinovim zvjezdicama, koji su zadovoljni kvalitetom. Kusterle dodaje: „Veći izazov od kvalitete bila je potreba za velikim količinama, koje je bilo teže osigurati ručnim punjenjem. Ribarnica je i ranije surađivala s manjim tvrtkama iz lokalnog okruženja. Tako je stvoren namaz od sira koji se prodavao u manjoj mjeri. U slučaju Argete, ovo je projekt koji pokriva cijelu Sloveniju, ali mislim da se sada nije dogodilo nešto slično. "

Suradnja s butik ribogojilištem koje ne posluje u masovnoj proizvodnji tako je također bila glavni izazov za Atlantic Grupu. Zbog ograničenih količina, ovo je trenutno samo ekskluzivni namaz, ali ako prodaja bude dobra, nastavit će to činiti i u budućnosti.

Tagovi: ribogojilište Tolmin, Mercator, Tomislav Čizmić, Enzo Smrekar, Atlantic Grupa, Faronika
PROČITAJ I OVO
Aluminij ponovno pokrenuo proizvodnju
DOBRE VIJESTI
Aluminij ponovno pokrenuo proizvodnju
MOSTAR - Mostarski Aluminij ponovo je u pogonu nakon više od godinu dana, izvijestila je BHRT.
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
POVLAČENJE
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da je s tržišta povuklo Domaću kobasicu koju proizvodi Mesna industrija Braća Pivac, zbog neoznačenog sadržaja soje na deklaraciji proizvoda.
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
KREDITIRANJE
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Raiffeisen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za refinansiranje duga.
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
SKOK
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE