GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobra priča Mercatora i Atlantic Grupe s ribogojilištem u Tolminu

Dobra priča Mercatora i Atlantic Grupe s ribogojilištem u Tolminu
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2020 / 11:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Tijekom koronakrize Atlantic Grupa i Mercator zaključili su suradnju s tolminskim ribogojilištem Faronika, s kojim su osmislili novi namaz sočke pastrve.

Promet ribogojilišta opao je na početku epidemije i do 80 posto, pa je inicijativa glavnih igrača na slovenskom tržištu bila itekako dobrodošla.

Rezultat suradnje i novi ukus širenja predstavljen je javnosti na događaju u četvrtak, kojem su također prisustvovali svi predstavnici tvrtki uključenih u priču.

Na početku događaja Enzo Smrekar, potpredsjednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, istaknuo je prednosti zajedničkog rada svih aktera i sposobnost postizanja veće kvalitete, što proizlazi iz grupnog rada.

Suradnja je bila presudna za opstanak ribogojilišta Faronika, čiji je promet pao za 80 posto, rekao je Jernej Kusterle, zamjenik direktora ribogojilišta, dodajući:

"Tržište je praktički preko noći palo, tako da su nam ostali samo troškovi proizvodnje. Restorani i škole bili su zatvoreni, dok smo još imali čitavu jatu ribe. Njih je trebalo održavati na životu; malo smo smanjili količinu hrane i tako zaustavili pretjerani rast i stekli vrijeme. "

U doba krize, uzgajalište ribe Faronika razmatralo je mnoge scenarije kako odgovoriti na novu situaciju.

"U takvim je situacijama ključno da momčad bude odvažna i fleksibilna, što smo i uspjeli", ističe Kusterle.

S tim se slaže i Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercatora. Prema njegovim riječima, presudno je i da najveći trgovac u regiji održi partnerstvo s manjim i lokalnim dobavljačima. Inicijativu za suradnju s ribogojilištem Faronika predstavio je Enzo Smrekar, ali i sam je odgovorio što je brže moguće, što bi trebao biti neophodan korak za uspješnu suradnju.

Brzi odgovor tvrtki obvezan je dio današnjeg poslovanja na tržištu, upozorava Smrekar. “Praćenje trendova i uzimanje u obzir potrošača zapravo je središnji dio našeg poslovanja. Morate ići ususret potrošačima, to su glavna pravila igre ", dodaje.

Iako je suradnja bila brža nego inače, ne treba brinuti o kvaliteti, rekao je Kusterle. Ribu koju nudi Tolminsko uzgajalište koriste i restorani s Michelinovim zvjezdicama, koji su zadovoljni kvalitetom. Kusterle dodaje: „Veći izazov od kvalitete bila je potreba za velikim količinama, koje je bilo teže osigurati ručnim punjenjem. Ribarnica je i ranije surađivala s manjim tvrtkama iz lokalnog okruženja. Tako je stvoren namaz od sira koji se prodavao u manjoj mjeri. U slučaju Argete, ovo je projekt koji pokriva cijelu Sloveniju, ali mislim da se sada nije dogodilo nešto slično. "

Suradnja s butik ribogojilištem koje ne posluje u masovnoj proizvodnji tako je također bila glavni izazov za Atlantic Grupu. Zbog ograničenih količina, ovo je trenutno samo ekskluzivni namaz, ali ako prodaja bude dobra, nastavit će to činiti i u budućnosti.

Tagovi: ribogojilište Tolmin, Mercator, Tomislav Čizmić, Enzo Smrekar, Atlantic Grupa, Faronika
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE