GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dokapitalizacija Dalekovoda: Premašen najviši iznos

Dokapitalizacija Dalekovoda: Premašen najviši iznos
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2021 / 21:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dalekovod je u dva kruga upisa novih dionica premašio najviši predviđeni iznos dokapitalizacije (410 milijuna kuna), a s iznosom od 310 milijuna kuna u toj bi dokapitalizaciji sudjelovali Construction Line i Končar Elektroindustrija, i to kroz tvrtku Napredna energetska rješenja, objavile su te tvrtke putem Zagrebačke burze.

Dalekovod je sredinom srpnja objavio javni poziv ulagačima na upis novih dionica, kojim kroz izdvanje najmanje 15 a najviše 41 milijun novih dionica, nominale 10 kuna, planira prikupiti najmanje 150 a najviše 410 milijuna kuna. Prvi i drugi krug upisa zaključeni su danas.

"U prvom i drugom krugu u kojima su predviđene uplate u novcu, javnom ponudom novih redovnih dionica društvo je zaprimilo upisnice u iznosu koji prelazi najviši predviđeni iznos dokapitalizacije", izvijestili su iz Dalekovoda putem Burze.

Nedugo nakon te objave Končar EI je izvijestio da je tvrtka Napredna energetska rješenje predala upisnicu za upis 31 milijun dionica, što odgovara iznosu dokapitalizacije od 310 milijuna kuna uplatom u novcu.

Osnivači tvrtke Napredna energetska rješenja d.o.o. su Construction Line Limited i Končar - Ulaganja, tvrtka koja je u stopostotnom vlasništvu Končar - Elektroindustrije, objavio je Končar putem Zagrebačke burze.

Inače, odluku o dokapitalizaciji Dalekovoda donijela je glavna skupština krajem lipnja ove godine, a još u pozivu za tu skupštinu su iz tvrtke naveli da su "zaprimili dva iskaza interesa, od kojih je samo jedan rezultirao konkretnom ponudom i to zajedničkom uvjetovanom ponudom društava Construction Line i Končar Elektroindustrija koji su iskazali interes da sudjeluju u financijskom restrukturiranju društva kroz ulaganje u temeljni kapital društva, podložno uvjetima navedenim u ponudi".

Isti dan kada je objavljen taj poziv za skupštinu (21. svibnja) Končar EI je putem Zagrebačke burze potvrdio da je dostavio uvjetovanu ponudu za sudjelovanje u dokapitalizaciji Dalekovoda.

Sukladno odluci skupštine, temeljni kapital Dalekovoda bi se povećao za najmanje 150 milijuna kuna, a najviše 410 milijuna kuna, a radi prikupljanja sredstava za namirenje dugova prema vjerovnicima iz predstečajne nagodbe sklopljene krajem siječnja 2014. godine. Eventualni ostatak koristio bi se za financiranje tekućeg poslovanja.

Inače, odlukom skupštine bilo je planirano da se, ako prvi i drugi krug ne budu uspješni, raspiše i treći krug u kojem bi pravo upisa imala tvrtka Construction Line, sa sjedištem na Malti, i to ulogom u pravima, odnosno unosom tražbina vrijednih 150 milijuna kuna. Inače, prema pisanju medija, tvrtka Construction Line je vlasnički povezana s ENNA grupom odnosno PPD-om Pavla Vujnovca.

Tagovi: Enna Group, Dalekovod, Construction Line, Pavao Vunovac, Končar EI, Napredna energetska rješenja, Končar Elektroindustrija, Končar EI
PROČITAJ I OVO
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
RADNICI
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
ZAGREB - U cilju razvoja turizma visoke kvalitete bit će nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja te poboljšati uvjete rada.
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
NEZADOVOLJSTVO
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju da je besmisleno što noćni klubovi i barovi ne mogu raditi poslije ponoći, tvrde da je takva odluka Stožera civilne zaštite RH nepravedna prema njima, naročito sada kada je gotovo cijela EU ukinula ograničenja za njihov rad.
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
PRILIKE
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
KNIN - Gradončelnik grada Knina Marijo Ćaćić i župan Marko Jelić održali su sastanak sa predstavnicima društva PicoPACK Group Austrija, poznate kompanije sa poslovnicama u nekoliko država po Europi i Aziji, koja dosadašnji pogon u Indiji planira preseliti u Knin.
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
ODLAZAK
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
LJUBLJANA - Krajem rujna od vrha ljubljanske zračne luke oprostit će se generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir. Fraport Slovenija od listopada će voditi Babett Stapel.
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
GOSPODARSKI PREGLED
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE