GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Donat Mg ukinuo staklenu ambalažu

Donat Mg ukinuo staklenu ambalažu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2021 / 08:18
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Marka Donat Mg, poznata po prirodnoj mineralnoj vodi koja poboljšava probavu, ukinula je staklenu ambalažu i zamijenila je recikliranim plastičnim bocama.

Kompanija tvrdi da smanjuje emisiju ugljičnog-dioksida za 90 posto.

- Boce koje se vrate u proces proizvodnje moraju se temeljito očistiti prije ponovne upotrebe. Pritom se upotrebljavaju voda za piće, energija i sredstva za čišćenje. Odlukom da ne koristimo povratnu staklenu ambalažu, uštedjet ćemo u prosjeku godišnje oko milion litara vode za piće, oko 98.000 kilovat sati električne energije i 60.000 Nm3 prirodnog plina, te smanjiti opterećenje okoliša sredstvima za čišćenje za oko 12.000 kilograma, navela je Atlantic Grupa za Delo.

Uvođenjem boca izrađenih od 100% recikliranog PET materijala, žele se nadići zahtjevi zakonodavstva EU, koje nalaže da će do 2025. godine PET boce morati sadržavati najmanje 25% recikliranog PET materijala.

Tagovi: Donat Mg, staklena ambalaža, Atlantic Grupa
PROČITAJ I OVO
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE