GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dosad četiri prijave za glavnog ravnatelja HRT-a

Dosad četiri prijave za glavnog ravnatelja HRT-a
PRIJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2021 / 11:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nadzorni odbor (NO) HRT-a je do ponedjeljka 6. rujna, roka za podnošenje prijava za izbor glavnog ravnatelja HRT-a, primio četiri prijave, a konačni broj kandidata bit će poznat krajem tjedna do kada mogu stići kandidature poslane poštom.

Zaprimljene su dvije potpisane kandidature i dvije na kojima se kandidati na poleđini omotnice nisu potpisali, saznaje Hina, a imena svih kandidata koji su ispunili uvjete natječaja bit će poznata 15. rujna kada će NO HRT-a otvarati zaprimljene prijave.

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije objavio je natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a krajem srpnja.

Nadzorni odbor je dužan, u roku od osam dana od dana završetka roka za podnošenje prijava, otvoriti sve pristigle prijave te utvrditi njihovu valjanost sukladno odredbama natječaja, kao i utvrditi koji kandidati ispunjavaju propisane uvjete za imenovanje čelnika javne radiotelevizije.

O otvaranju zaprimljenih prijava Nadzorni odbor HRT-a dužan je sastaviti zapisnik, koji uz cjelokupno prikupljenu dokumentaciju te mišljenje NO-a ispunjavaju li podnositelji prijava zakonom propisane uvjete, treba dostaviti saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije na daljnje postupanje.

Nakon toga, saborski Odbor za medije obavit će razgovor s kandidatima koji ispunjavaju propisane uvjete te će podnijeti Saboru prijedlog imenovanja.

Glavnog ravnatelja HRT-a imenuje Sabor na plenarnoj sjednici većinom glasova svih zastupnika, a ako u roku 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na ovom javnom natječaju Sabor ne imenuje glavnog ravnatelja HRT-a, javni natječaj će se poništiti, navodi se u odluci.

Natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a objavljen je nakon što je Sabor sredinom srpnja uhićenog Kazimira Bačića razriješio dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, a za vršitelja te dužnosti imenovao Renata Kunića, ravnatelja Programa HRT-a.

Za Bačićevo razrješenje glasalo je 116 zastupnika, dvoje je bilo protiv, a za Kunićevo imenovanje 77 je bilo ‘za’, dvoje suzdržanih i 42 protiv.

Bačić je uhićen u antikorupcijskoj akciji policije i Uskoka, a na teret mu se, među ostalim, stavlja trgovanja utjecajem i davanje mita.

Tagovi: Hrvatska radiotelevizija, glavni ravnatelj HRT-a, Kazimir Bačić, Renato Kunić
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE