GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dražen Oreščanin kandidirao se za poziciju predsjednika Hrvatske gospodarske komore

Dražen Oreščanin kandidirao se za poziciju predsjednika Hrvatske gospodarske komore
KANDIDAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2021 / 10:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dražen Oreščanin, jedan od osnivača Udruge Glas poduzetnika, kandidirao se za poziciju predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK).

U objavi za medije se itiče kako Oreščanin za svoju kandidaturu ima potpunu podršku predsjednika UGP-a Hrvoja Bujasa i Upravnog odbora UGP-a koji smatraju da su moderne i neovisne komorske organizacije, koje su na usluzi svojim članovima, jedan od temeljnih ciljeva za koje se Udruga zalaže.

'Napokon poduzetnici imaju kandidata za predsjednika HGK-a, da oni biraju siguran sam da bi Dražen to i bio, jer sa svojim znanjem i iskustvom, te dosadašnjim radom to i zaslužuje. Burilovića je postavila politika, vrijeme je da ode, a HGK postane neovisna asocijacija na bazi dobrovoljnog članstva', rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a.

Program Dražena Oreščanina za vraćanje povjerenja poduzetnika u HGK temelji se na tri strateške točke. Prva točka je depolitizacija i vraćanje ugleda HGK. 'Funkcioniranje HGK mora biti depolitizirano i vodstvo HGK treba biti neovisno o politici i političkim strankama. HGK više ne smije biti odlagalište isluženih političkih kadrova i mjesto za zapošljavanje stranačke mladeži', ističu iz UGP-a.

Druga točka je dobrovoljno članstvo. 'Na taj način će se HGK riješiti svih onih koji ne žele biti članovi i moći će se fokusirati na one koji zaista žele biti članovi i efikasno i kvalitetno ih podržavati, umjesto da troši resurse (koje netko mora platiti) na veliki broj malih članova koji ne plaćaju članarinu prema postojećem prijedlogu zakona. HGK treba u budućnosti funkcionirati na tržišnom principu', navodi se u priopćenju.

Treća točka je podizanje kvalitete usluga i privlačenje novih dobrovoljnih članova. 'HGK mora pružati vrhunske usluge svojim članovima, te na taj način privlačiti nove članove, bilo da se radi o postojećim ili o novoosnovanim poduzećima. Potrebno je postojeće usluge redefinirati, te osmisliti i realizirati nove usluge koje će članstvu donijeti dodatnu vrijednost', samtraju u UGP-u.

Oreščanin je jedan od osnivača i partnera, te dugogodišnji Predsjednik uprave Poslovne inteligencije d.o.o., tvrtke koja danas ima svoje podružnice u sedam država i koja zapošljava u Hrvatskoj 140 ljudi, a ukupno 170 ljudi.

Poslovna inteligencija je dobitnik plakete Zlatna kuna Komore Zagreb za 2018. godinu. Ima dugogodišnje iskustvo vođenja poduzetničkih udruga – od 2013. do 2016. bio je član Upravnog odbora i Predsjednik Hrvatske udruge neovisnih izvoznika softvera (CISEx), a od travnja 2020. je izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

'Jedini ispravan put izgradnje građanskog društva je put izgradnje neovisnih institucija. U Hrvatskoj su sve građanske institucije, pa tako i HGK, oduvijek ovisne o politici i političkim imenovanjima. Ako budem odabran na mjesto Predsjednika HGK, to će biti presedan i pravi početak promjena i reformi. Vjerujem da će vladajuća politika ovoga puta pokazati zrelost i da se neće uplitati u proces odabira Predsjednika HGK na način da će forsirati stranačkog kandidata. Želio bih imati protukandidata koji je sa svojim znanjem, iskustvom i stavom zaista pravi konkurent, a ne marioneta političkih igrača, pa neka Predsjednik HGK postane najbolji, a ne najpodobniji kandidat. HGK moramo vratiti njenim izvornim vlasnicima, a to su hrvatski poduzetnici', rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika i kandidat za predsjednika HGK.

Tagovi: Dražen Oreščanin, Hrvatska gospodarska komora
PROČITAJ I OVO
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE