GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Državni inspektorat ugostiteljima: Pridržavajte se epidemioloških mjera

Državni inspektorat ugostiteljima: Pridržavajte se epidemioloških mjera
APEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2021 / 10:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Državni inspektorat u subotu je apelirao na vlasnike, zaposlenike i korisnike ugostiteljskih objekata, teretana i drugih objekata da se kod otvaranja, od 15. veljače, pridržavaju svih epidemioloških i sanitarno-higijenskih mjera.

U preporukama su istaknuli i kako je prije otvaranja ugostiteljskih objekata tj. prije povratka korisnika usluga nužno poduzeti ciljani program ispiranja unutarnje mreže tako da se voda zadržana u unutarnjim instalacijama zamijeni s novom vodom iz vodoopskrbnog sustava.

"Ako i nakon provedenog ispiranja postoji sumnje u zdravstvenu ispravnost vode, nužno je provesti analizu vode na parametre unutarnje mreže. Nadalje, ako postoje individualni sustavi za toplu vodu, isti mora biti funkcionalan u skladu s preporukom Stručnog povjerenstvo za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji", stoji u priopćenju.

Također, prije ponovnog otvaranja objekata i početka poslovanja, potrebno je detaljno očistiti, oprati i dezinficirati opremu i pribor za posluživanje. Posebnu pozornost treba obratiti na čišćenje aparata za pripremu toplih napitaka te pribora i opreme koji će dolaziti u kontakt s korisnicima ugostiteljskog objekta.

Nadalje, uređaji za čuvanje hrane na niskim temperaturama (hladnjaci, zamrzivači) moraju biti ispravni te moraju zadovoljavati sve higijenske uvijete.

Detaljno provjeriti rok trajanja hrane i pića u ugostiteljskim objektima

Prije ponovnog otvaranja savjetovali su i detaljnu provjeru rokova trajanja hrane i pića u ugostiteljskim objektima.

"Preporučujemo da se na pakiranju kao i unutar pakiranja, gdje je to primjenjivo, potraže mogući znakove kontaminacije hrane i/ili pića ili eventualne infestacije štetnicima koji su se mogli pojaviti tijekom vremena kad ugostiteljski objekt nije radio. Ako je na hrani i/ili piću koja je u roku trajanja došlo do kvarenja isto je potrebno neškodljivo zbrinuti. U slučaju pojave štetnika obavezno je provesti DDD (dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija) mjere", istaknuli su.

Također, prije ponovnog otvaranja objekata i početka poslovanja, potrebno je provesti temeljito provjetravanje prostora i čišćenje ventilacijskog sustava koji mora biti funkcionalan.

"Nastavno na navedene preporuke koje je nužno provesti prije otvaranja objekata, napominjemo kako je tijekom rada objekata pravne i fizičke osobe koje upravljaju radom dužne osigurati da se zaposlenici i svi korisnici usluge pridržavaju epidemioloških mjera. Također, na vidljivom mjestu potrebno je postaviti obavijesti o potrebi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičke udaljenosti te nošenju maski za lice ili medicinskih maski", priopćili su iz Državnog inspektorata.

Tagovi: Državni inspektorat, ugostitelji, otvaranje kafića, kava za van
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE