GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DS Smith raste na krilima internetske trgovine

DS Smith raste na krilima internetske trgovine
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2021 / 13:11
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanski proizvođač ambalaže DS Smith izvijestio je u četvrtak o snažnom rastu dobiti u prvoj polovini fiskalne godine zahvaljujući valu potražnje proizvođača robe široke potrošnje i procvatu tržišta internetske trgovine.

Vlasnik Tvornice papira i kartona u Belišću i proizvođača plastične ambalaže Kaplast iz Vojnića povećao je prihod u šestomjesečnom razdoblju do kraja listopada za 16 posto, na 3,36 milijardi funti.

Dobit prije oporezivanja porasla je 80 posto, na 175 milijuna funti.

Kompanija pruža usluge pakiranja, nabave papira i reciklaže, a među svoje klijente ubraja Amazon, Nestle i Unilever. U razdoblju poremećaja izazvanih pandemijom oslonila se na rastuću potražnju za kutijama koje se mogu reciklirati i na procvat internetske trgovine.

Skok prihoda i dobiti u prvoj polovini fiskalne godine potaknuo je snažan rast na tržištima poput SAD-a i južne Europe gdje je tvrtka nedavno uložila u razvoj više pogona kako bi mogla udovoljiti pojačanoj potražnji za kartonskom i papirnatom ambalažom.

U prvoj polovini fiskalne godine povećali su obujam prodaje ambalaže od valovitog kartona za 9,4 posto, najviše otkada su počeli poslovati.

„Na ruku nam i dalje ide vrlo dinamično tržište, obilježeno naglim rastom potražnje za različitim rješenjima za maloprodaju", istaknuo je izvršni direktor Miles Roberts.

"Naši su opskrbni lanci i dalje sigurni, a rast ulaznih troškova znatno ublažen", naglasio je Roberts, aludirajući na poskupljenje logistike i papira.

Tagovi: DS Smith, Belišće, online trgovina, Kaplast
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE