GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DS Smith raste na krilima internetske trgovine

DS Smith raste na krilima internetske trgovine
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2021 / 13:11
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanski proizvođač ambalaže DS Smith izvijestio je u četvrtak o snažnom rastu dobiti u prvoj polovini fiskalne godine zahvaljujući valu potražnje proizvođača robe široke potrošnje i procvatu tržišta internetske trgovine.

Vlasnik Tvornice papira i kartona u Belišću i proizvođača plastične ambalaže Kaplast iz Vojnića povećao je prihod u šestomjesečnom razdoblju do kraja listopada za 16 posto, na 3,36 milijardi funti.

Dobit prije oporezivanja porasla je 80 posto, na 175 milijuna funti.

Kompanija pruža usluge pakiranja, nabave papira i reciklaže, a među svoje klijente ubraja Amazon, Nestle i Unilever. U razdoblju poremećaja izazvanih pandemijom oslonila se na rastuću potražnju za kutijama koje se mogu reciklirati i na procvat internetske trgovine.

Skok prihoda i dobiti u prvoj polovini fiskalne godine potaknuo je snažan rast na tržištima poput SAD-a i južne Europe gdje je tvrtka nedavno uložila u razvoj više pogona kako bi mogla udovoljiti pojačanoj potražnji za kartonskom i papirnatom ambalažom.

U prvoj polovini fiskalne godine povećali su obujam prodaje ambalaže od valovitog kartona za 9,4 posto, najviše otkada su počeli poslovati.

„Na ruku nam i dalje ide vrlo dinamično tržište, obilježeno naglim rastom potražnje za različitim rješenjima za maloprodaju", istaknuo je izvršni direktor Miles Roberts.

"Naši su opskrbni lanci i dalje sigurni, a rast ulaznih troškova znatno ublažen", naglasio je Roberts, aludirajući na poskupljenje logistike i papira.

Tagovi: DS Smith, Belišće, online trgovina, Kaplast
PROČITAJ I OVO
Kaufland Hrvatska k.d. dobitnik nagrade HRIO u kategoriji Upravljanje okolišem
PRIZNANJA
Kaufland Hrvatska k.d. dobitnik nagrade HRIO u kategoriji Upravljanje okolišem
ZAGREB - Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), petnaestu godinu za redom ocjenjivali su dobrovoljne održive prakse hrvatskih poduzeća – Hrvatski indeks održivosti (HRIO).
Njemački Ireks kupio udjel u Glaziru
UDJEL
Njemački Ireks kupio udjel u Glaziru
ZAGREB - Privatna tvrtka Glazir d.o.o. iz Rugvice, Hrvatska, i međunarodni koncern u obiteljskom vlasništvu Ireks GmbH iz Kulmbacha, Njemačka, jedan od vodećih svjetskih proizvođača u pekarskoj industriji, potpisali su ugovor o kupoprodaji poslovnog udjela Glazira d.o.o.
EU odobrio njemačku državnu pomoć kemijskom divu BASF-u
POMOĆ
EU odobrio njemačku državnu pomoć kemijskom divu BASF-u
BRUXELLES - Europska komisija odobrila je plan njemačke vlade da kemijskom divu BASF-u osigura 134 milijuna eura pomoći za proizvodnju zelenog vodika.
Vindija povećala primanja svim svojim zaposlenicima u Hrvatskoj
PLAĆE
Vindija povećala primanja svim svojim zaposlenicima u Hrvatskoj
VARAŽDIN – Nakon što je od rujna prošle godine varaždinska Grupa Vindija dva puta povećavala primanja svojih zaposlenika, s prvim danom listopada bit će još jednom povećane plaće svih zaposlenika kompanija u sastavu Grupe, koje posluju u Hrvatskoj.
Lidl u Srbiji povlači pet proizvoda zbog mogućeg prisustva salmonele
POVLAČENJE
Lidl u Srbiji povlači pet proizvoda zbog mogućeg prisustva salmonele
BEOGRAD - Lidl Srbija obavijestio je potrošače da je iz predostrožnosti iz prodaje povukao proizvode proizvođača "Pak Rampart doo" Visoko, iz Bosne i Hercegovine. Riječ je o pet vrsta napolitanki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE