GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa

Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2020 / 16:38
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.

Gradska pročelnica za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž podsjetila je tom prilikom kako je dubrovačka gradska uprava u nepunom jednom mandatu iz fondova EU ugovorila projekte vrijedne više od milijardu kuna.

"I ovaj ugovor pokazuje namjeru ove gradske uprave ka korištenju sredstava EU. To se pokazalo iznimno bitno, a mi smo se pokazali iznimno uspješni u ugovaranju i 'povlačenju' tih sredstava. Vjerujem da će u budućnosti biti još autobusa iz sredstava EU, budući da Ministarstvo pomorstva, mora i infrastrukture najavljuje nove natječaje", rekla je Raguž.

Direktor Libertasa Ante Vojvodić istaknuo je kako će ta gradska tvrtka prvi put u povijesti dobiti vozila financirana iz EU i državnog proračuna.

"To će nam jako olakšati poslovanje, jer ćemo za autobuse morati platiti tek PDV. Ovo je novi zamah u poslovanju, ali i početak jer se nadamo i budućim natječajima", rekao je Vojvodić.

Napomenuo je kako, unatoč koronakrizi, Libertas posluje stabilno i uredno, a autobusi su priviknuti na nove epidemiološke mjere.

"Sukladno naputku Stožera na ulazima smo označili maksimalan broj putnika, a uz to ćemo pojačati određene linije te angažirati autobuse 'harmonike' koje smo nabavili lani. Pokazali su se odličnima, posebno u ovim vremenima, premda su bili planirani za prijevoz turista", naveo je Vojvodić.

Direktor AutoHrvatska PSC d.o.o. Mario Fabek, čija je ponuda ostvarila najveći broj bodova u postupku javne nabave, rekao je kako je ugovor nastavak suradnje MAN-a, AutoHrvatske i Libertasa.

"Od 2004. godine postoji kontinuitet suradnje u isporuci, kao i u postprodajnim odnosima. Želim da novi autobusi podignu razinu kvalitete usluge, a da se građani i gosti Dubrovnika ugodno osjećaju", izjavio je Fabek.
Riječ je o autobusima dužine 12 metara, marke MAN, tehnički i ekološki naprednijima s obzirom da se radi o generaciji 2021. godine. Vrijednost projekta gotov je 23 milijuna kuna, od toga je bespovratnih sredstava iz fondova EU 18 milijuna kuna. Rok za isporuku je 200 dana od potpisivanja ugovora, a na gradskim prometnicama očekuju se do iduće sezone.


Investicija se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., u sklopu ograničenog postupak dodjele bespovratnih sredstava, a nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza koje je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem poticanja razvoja i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš (niska razina buke i niska emisija CO2) kao i povećanje broja putnika u javnom prijevozu.

Tagovi: Dubrovnik, niskopodni autobusi, AutoHrvatska PSC, Auto-Hrvatska, Ante Vojvodić, Libertas Dubrovnik, Mario Fabek
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE