GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dukat zbog epidemioloških mjera otkazao skupštinu i najavio novu čim to bude moguće

Dukat zbog epidemioloških mjera otkazao skupštinu i najavio novu čim to bude moguće
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 17:42
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Uprava Dukata u srijedu je zbog epidemiloške situacije i mjera ograničenja okupljanja i putovanja otkazala glavnu skupštinu sazvanu za 29. prosinca, na kojoj se trebalo odlučivati o istiskivanju manjinskih dioničara, uz najavu da će skupština biti opet sazvana čim to bude razumno moguće.

Uprava Dukata je, radi izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom covid-19 u Hrvatskoj i vezano za odluku Stožera civilne zaštite o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja te zabrane napuštanja županije prebivališta, donijela odluku o otkazivanju glavne skupštine sazvane za 29. prosinca, navodi se u objavi kompanije na Zagrebačkoj burzi.

"Glavna skupština društva će se opet sazvati čim to bude razumno moguće, u skladu s primjenjivim mjerama i preporukama javnozdravstvenih vlasti, kako bi se svim dioničarima omogućilo sudjelovanje u radu glavne skupštine pod jednakim uvjetima", najavljuju iz mliječne industrije Dukat.

Dukat je prije nešto više od mjesec dana (19. studenoga) objavio poziv za glavnu skupštinu za 29. prosinca, a na njoj su dioničari trebali odlučiti o prijenosu dionica manjinskih dioničara i vlastitih dionica na većinskog vlasnika B.S.A. International (BSAI), uz isplatu otpremnine u iznosu od 928 kuna po dionici.

Dukat je početkom srpnja ove godine objavio kako većinski vlasnik te tvrtke - BSAI, tvrtka kći francuskog Lactalisa sa sjedištem u Belgiji, razmatra mogući "squeeze out" odnosno prijenos udjela manjinskih dioničara Dukata na većinskog vlasnika.

Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe, koja preko svoje tvrtke kćeri B.S.A. International, kojoj je sjedište u Belgiji, trenutno drži 2.859.923 dionice ili 95,33 posto dionica hrvatske mliječne industrije.

Manjinski dioničari drže 139.880 dionica ili 4,66 posto dionica Dukata.

Inače, sukladno zakonskim odredbama da bi glavni dioničar mogao ići u postupak prijenosa dionica manjinskih dioničara (istiskivanje malih dioničara ili squeeze out) mora imati najmanje 95 posto dionica te kompanije.

Tagovi: Dukat, Lactalis, B.S.A. International
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE