GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dukat zbog epidemioloških mjera otkazao skupštinu i najavio novu čim to bude moguće

Dukat zbog epidemioloških mjera otkazao skupštinu i najavio novu čim to bude moguće
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 17:42
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Uprava Dukata u srijedu je zbog epidemiloške situacije i mjera ograničenja okupljanja i putovanja otkazala glavnu skupštinu sazvanu za 29. prosinca, na kojoj se trebalo odlučivati o istiskivanju manjinskih dioničara, uz najavu da će skupština biti opet sazvana čim to bude razumno moguće.

Uprava Dukata je, radi izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom covid-19 u Hrvatskoj i vezano za odluku Stožera civilne zaštite o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja te zabrane napuštanja županije prebivališta, donijela odluku o otkazivanju glavne skupštine sazvane za 29. prosinca, navodi se u objavi kompanije na Zagrebačkoj burzi.

"Glavna skupština društva će se opet sazvati čim to bude razumno moguće, u skladu s primjenjivim mjerama i preporukama javnozdravstvenih vlasti, kako bi se svim dioničarima omogućilo sudjelovanje u radu glavne skupštine pod jednakim uvjetima", najavljuju iz mliječne industrije Dukat.

Dukat je prije nešto više od mjesec dana (19. studenoga) objavio poziv za glavnu skupštinu za 29. prosinca, a na njoj su dioničari trebali odlučiti o prijenosu dionica manjinskih dioničara i vlastitih dionica na većinskog vlasnika B.S.A. International (BSAI), uz isplatu otpremnine u iznosu od 928 kuna po dionici.

Dukat je početkom srpnja ove godine objavio kako većinski vlasnik te tvrtke - BSAI, tvrtka kći francuskog Lactalisa sa sjedištem u Belgiji, razmatra mogući "squeeze out" odnosno prijenos udjela manjinskih dioničara Dukata na većinskog vlasnika.

Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe, koja preko svoje tvrtke kćeri B.S.A. International, kojoj je sjedište u Belgiji, trenutno drži 2.859.923 dionice ili 95,33 posto dionica hrvatske mliječne industrije.

Manjinski dioničari drže 139.880 dionica ili 4,66 posto dionica Dukata.

Inače, sukladno zakonskim odredbama da bi glavni dioničar mogao ići u postupak prijenosa dionica manjinskih dioničara (istiskivanje malih dioničara ili squeeze out) mora imati najmanje 95 posto dionica te kompanije.

Tagovi: Dukat, Lactalis, B.S.A. International
PROČITAJ I OVO
Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa za Dublin
PROBLEMI
Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa za Dublin
DOHA - Dvanaest osoba koje su putovale letom Qatar Airwaysa iz Dohe za Irsku ozlijeđeno je tijekom turbulencije, priopćila je danas zračna luka Dublin, dodajući da je zrakoplov sletio sigurno i prema planu.
3. maj u velikim problemima
BRODOGRADNJA
3. maj u velikim problemima
RIJEKA - Sve što se zna jest da »Algoma Endeavour« mora biti završen do početka rujna, što je zadnji rok u kojem se ovaj brod mora otisnuti na preplov Atlantika.
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
REZOVI
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
SKOPLJE - Wizz Air je nastavio smanjivati frekvencije u svojim bazama za nadolazeću zimsku sezonu 2024./25., koja počinje 27. listopada, dok flota A320neo-obitelji prijevoznika prolazi inspekcije zbog proizvodnih problema s motorima.
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
USPORAVANJE
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
BEOGRAD - Beogradska zračna luka, kojom upravlja koncesionar VINCI, tijekom travnja bilježi rekordan promet putnika, ali s najmanjom stopom rasta u tekućoj godini.
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
SPORAZUMI
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
BEOGRAD - Tokom Poslovnog foruma Italije i Srbije u Trstu je potpisano više međudržavnih ugovora i sporazuma, ali i ugovora između italijanskih grupacija i srpskih kompanija. Među njima su i sporazumi vezani za novo zaduživanje Telekoma Srbije i Elektroprivrede Srbije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE