GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković: Dvije uvjetne ponude potencijalnih investitora

Đuro Đaković: Dvije uvjetne ponude potencijalnih investitora
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2020 / 13:11
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Grupa izvijestila je da je Društvo zaprimilo dvije uvjetne ponude potencijalnih investitora.

- Društvo će u narednim danima razmotriti pristigle ponude te odlučiti o daljnjim koracima u procesu restrukturiranja. Uprava Društva dodatno naglašava da su zaprimljene ponude potencijalnih investitora neobvezujuće naravi te da bilo kakva odluka o restrukturiranju Društva dokapitalizacijom spada isključivo u domenu glavne skupštine, odnosno dioničara društva. Nastavno na navedeno, smatramo da bi objava bilo kakve dodatne informacije u ovom trenutku mogla djelovati zbunjujuće i obmanjujuće na investicijsku javnost. Društvo će i dalje o svim relevantnim činjenicama pravovremeno izvješćivati investicijsku javnost, priopćeno je iz brodskog holdinga.

Kako smo nedavno pisali, iz američke vlade dolaze signali kako su spremni u "paketu" s hrvatskom kupnjom američkih aviona preuzeti brigu o Đuri Đakoviću. Nije to zapravo ništa posebno novo jer se i prije godinu dana spominjalo kako je američki BAE Systems zainteresiran za brodski holding. No, dogodilo se nije ništa.

Ovaj put su ulozi ipak viši jer je američkoj strani očito stalo da dođe do sveobuhvatnog aranžmana o čemu svjedoči i nedavni posjet američkog državnog tajnika Pompea Hrvatskoj.

Prije godinu dana govorilo se da je preduvjet da BAE Systems krene s proizvodnjom u Slavonskom Brodu taj da Hrvatska donese odluku o nabavi oklopnih vozila Bradley.

Nenad Bakić povukao se nedavno iz vlasničke strukture Đuro Đaković grupe, a temeljem ugovora o prijenosu njegovih dionica više od 18,7 posto dionica stekla je češka tvrtka D.D. Acquisition.

Nenad Bakić, koji je osobno držao 1.904.182 redovne dionice ili 18,75 posto dionica Đuro Đaković grupe, te je dionice prenio Acquisitionu, a Rujana Bakić je češkoj tvrtki prenijela 12.542 ili 0,12 posto dionica, koje je imala osobno.

"Nakon opisanog prijenosa, Nenad Bakić i Rujana Bakić u društvu više neće držati nikakve dionice", navode iz Đuro Đaković grupe.

Acquisition, kao stjecatelj njihovih dionica, nakon prijenosa će imati ukupno 1.916.724 redovnih dionica, ukupne nominalne vrijednosti 38,3 milijuna kuna, a koje predstavljaju 18,878 posto temeljnog kapitala te isto toliki postotak ukupnog broja glasova u slavonskobrodskoj grupaciji, podaci su iz objave.

Promjene u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe izazvale su interes investitora na Zagrebačkoj burzi. Naime, do otprilike 12,30 sati tom je dionicom ostvaren promet od oko 476 tisuća kuna, a cijena im je u tom trenutku bila u plusu od 4,65 posto, na 4,50 kuna, iako je u ranijem trgovanju dosezala i 4,94 kune.

Inače, u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe, država (putem CERP-a, HZMO-a i sl.) ima nešto više od 28 posto dionica, a pojedinačno veći vlasnički udio drži i Ivan Božidar Ivanović koji ima 8,7 posto dionica.

Slavonskobrodska kompanija je sredinom lipnja ove godine objavila javni poziv za neobvezujuće iskazivanje interesa investitora za sudjelovanje u restrukturiranju te grupacije dokapitalizacijom.

Tagovi: Đuro Đaković, Nenad Bakić, Acquisition holding, BAE Systems
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE