GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković potpisao ugovore o kreditu s HBOR-om vrijedne 150 milijuna kuna

Đuro Đaković potpisao ugovore o kreditu s HBOR-om vrijedne 150 milijuna kuna
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 10:01
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković izvjestio je kako su krovno društvo i tvrtke kćeri potpisali ugovore o kreditu s HBOR-om vrijednim 150 milijuna kuna.

Ta mjera osigurat će toj slavonskobrodskoj tvrtki hitnu potrebu za likvidnošću i omogućiti nastavak poslovanja bez neopravdanog narušavanja tržišnog natjecanja na jedinstvenom tržištu. Financijske poteškoće Đure Đaković Grupe nisu vezane uz koronakrizu, nego su joj prethodile, a mjera potpore donesena je u skladu sa smjernicama Komisije o sanaciji i restrukturiranju.

Potpore za sanaciju i restrukturiranje ubrajaju se među vrste državnih potpora koje najviše narušavaju tržišno natjecanje i odobravaju se samo onda kada su iscrpljene sve druge tržišne opcije.

U ovom slučaju Komisija je ocijenila da je državna potpora potrebna kako bi se Đuri Đakoviću omogućio nastavak proizvodnje, dovrši posao iz već potpisanih ugovora i spriječi otpuštanja radnika na strukturno ugroženom području. Komisija također smatra da se potrebe društva za likvidnošću tijekom sljedećih šest mjeseci temelje na razumnim pretpostavkama i da se Hrvatska obvezala osigurati plan restrukturiranja Đure Đakovića u roku od šest mjeseci nakon prve isplate zajamčenih sredstava.

Đuro Đaković zapošljava 794 ljudi i ima razgranati industrijski portfelj, uključujući, obranu, transport i energiju. Temeljna djelatnost tvrtke je proizvodnja teretnih vagona za posebne namjene. Komisija ističe da Đuro Đaković posluje na istoku Hrvatske, području koje ima visoku nezaposlenost i ukojem se otvara malo novih radnih mjesta.

Tagovi: Đuro Đaković, Đuro Đaković Specijalna vozila, Đuro Đaković Industrijska rješenja, Hrvatska banka za obnovu i razvitak,
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE