GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković značajno smanjio gubitak

Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 19:05
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.

Pritom je društvo ĐĐ Specijalna vozila poslovalo s gubitkom od 22,1 milijuna kuna, ĐĐ Industrijska rješenja od 7,2 milijuna kuna, a ĐĐ Grupa d.d. od 12,6 milijuna kuna, dok su preostala dva društva poslovala s dobiti - ĐĐ Strojna obrada s 3,4 milijuna kuna, a ĐĐ Energetika i infrastruktura s 551,9 tisuća kuna.

Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila ukupni prihod od 286,4 milijuna kuna, 50,9 milijuna kuna više na godišnjoj razini, a poslovni prihod od 282,5 milijuna kuna, 48,8 milijuna više.

Istovremeno je ostvaren i pozitivan EBITDA u visini od 1,1 milijuna kuna, navedeno je u financijskom izvješću.

Ukupni rashodi su, pak, iznosili 318,2 milijuna kuna, 45,7 milijuna kuna no u prvih devet lanjskih mjeseci, dok su poslovni rashodi dosegnuli 298,2 milijuna kuna, 37,5 milijuna kuna više na godišnjoj razini.

S 30. rujna ove godine društva grupacije imaju potpisane ugovore u vrijednosti od 386,2 milijuna kuna.

Trenutno glavni procesi koji se događaju u grupaciji Đuro Đaković odnose na dva ključna cilja - izradu cjelokupnog plana restrukturiranja i dostizanje optimalne razine proizvodnje i prodaje za održivo i pozitivno poslovanje.

Grupacija Đuro Đaković, kako se navodi, angažirala je savjetnika Pricewaterhouse Coopers te u suradnji s njima izradila program restrukturiranja u skladu sa smjernicama Europske komisije.

Plan sadržava strateško i operativno restrukturiranje, koncept financijskog restrukturiranja, te implementaciju programa nakon odobrenja "Restructuring aid" programa od strane EK.

Nakon provedbe programa grupacija bi trebala dostići održivo osnovno poslovanje, solventnost, likvidnost i maksimiziranje vrijednosti poslovanja.

Osnove koncepta financijskog restrukturiranja uključuju smanjenje duga i obveza kroz dokapitalizaciju, pokrivanje prenesenih gubitaka kroz smanjenje temeljnog kapitala, vraćanje dijela dugovanja kroz prodaju dijela imovine i vlasništva u povezanim društvima i ulazak potencijalnog strateškog partnera u vlasništvo grupacije.

Koraci u pronalaženju potencijalnog strateškog partnera su već učinjeni tako da su potencijalni investitori predali neobvezujuće ponude za iskaz interesa za sudjelovanje u procesu restrukturiranja.

Prethodni uvjet provedbi programa restrukturiranja je suglasnost, odnosno pozitivna odluka nadležnih tijela Europske komisije za provedbu plana restrukturiranja.

U slučaju odbijanja programa vjerojatan scenarij je gašenje većih dijelova proizvodnje, gubitak najvećeg dijela radnih mjesta i imovine, dok s druge strane, uspjeh programa trebao bi značiti osiguranje dugoročne održivosti i stabilnog razvoja cijele grupacije, ističe se u financijskom izvješću.

Tagovi: Đuro Đaković, poslovni rezultati, ĐĐ Industrijska rješenja, ĐĐ Specijalna vozila
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE