GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dva nova imena u Upravi Podravke

Dva nova imena u Upravi Podravke
UPRAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2022 / 13:48
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Podravke d.d. donesena je odluka o imenovanju Uprave koja će kompaniju voditi u petogodišnjem mandatu koji počinje 24. veljače 2022.

Nadzorni odbor imenovao je dr.sc. Martinu Dalić za predsjednicu Uprave, a na novi mandat imenovani su i dosadašnji članovi Uprave Davor Doko i Ljiljana Šapina. Novi članovi Uprave su Milan Tadić, dosadašnji Podravkin glavni direktor za Adria regiju, i Ivan Ostojić, član Uprave Wustenrot stambene štedionice i član Nadzornog odbora Podravke, kojem mandat počinje teći od 1. srpnja 2022.

„Danas smo na prijedlog članova Nadzornog odbora koji predstavljaju najveće dioničare, mirovinske fondove i državu, imenovali Upravu koja će voditi Podravku u petogodišnjem razdoblju koje počinje 24. veljače 2022. Činjenica da smo proces izbora okončali i donijeli odluku o sastavu nove Uprave gotovo mjesec dana prije isteka mandata sadašnje Uprave rezultat je fokusiranosti Nadzornog odbora na stalno unapređivanje kvalitete korporativnog upravljanja i približavanja standardima koji su uobičajeni u svijetu za kompanije Podravkine veličine i kompleksnosti. Čestitam predsjednici Uprave i svim imenovanim članovima. Od nove Uprave očekujemo ostvarenje ciljeva strateškog plana za narednih pet godina te posebice daljnji rast kompanije, kako organski tako i kroz akvizicije. Očekujemo i intenziviranje investicija u podizanje ukupne tehnološke razine proizvodnih procesa kao preduvjeta veće inovativnosti i održavanja visoke kvalitete proizvoda. Nadzorni odbor od Uprave također očekuje i kontinurana ulaganja u unapređivanje znanja i jačanje kompetencija zaposlenih na svim razinama s ciljem podizanja ukupne razine znanja kompanije. Rast vrijednosti za dioničare, motiviranost i lojalnost zaposlenika te doprinos povećanju kvalitete života u lokalnoj zajednici bit će najbolji pokazatelji uspješnosti rada nove Uprave“, istaknuo je predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina.

Martina Dalić na mjesto predsjednice Uprave imenovana je s 4. veljače 2021. godine, a Nadzorni odbor je današnjom odlukom potvrdio zadovoljstvo njezinim radom i postignutim rezultatima povjerivši joj vođenje kompanije i u narednom, punom mandatu.

“Priliku da, zajedno s kolegama koji čine novu Upravu, vodim Podravku i u sljedećih pet godina shvaćam kao izraz povjerenja, ali na jednak način kao i prije godinu dana, za mene je to iznimno velika odgovornost. Odgovornost za ostvarivanje uspjeha Podravke na globalnom tržištu i povećanje vrijednosti za dioničare, ali i odgovornost za lokalnu zajednicu kroz trajno unaprjeđivanje položaja i zadovoljstva svih naših radnika. Podravka je hrvatska multinacionalna kompanija čije srce jest i uvijek će biti u Koprivnici. Čestitam svim kolegama koji su imenovani u Upravu i želim svima puno uspjeha u zajedničkom radu. Očekujem da Uprava funkcionira kao tim, fokusiran jedino i isključivo na rast i razvoj Podravke kroz predanu i odlučnu provedbu razvojno investicijskog ciklusa kojeg smo započeli proteklih mjeseci. Zahvaljujem svim članovima Nadzornog odbora i svim dioničarima na ukazanom povjerenju.” poručila je Martina Dalić.

Uz Martinu Dalić u Upravi ostaju član Uprave Davor Doko te članica Uprave Ljiljana Šapina, koji su prvi puta imenovani u veljači 2017., a kao novi članovi u nju ulaze Milan Tadić, Podravkin glavni direktor za Adria regiju te Ivan Ostojić, koji dolazi s pozicije člana Uprave Wustenrot stambene štedionice.

Nadzorni odbor zahvalio se dosadašnjim članovima Marku Đereku i Hrvoju Kolariću na doprinosu kojega su kompaniji dali svojim članstvom u Upravi Podravke.

Marko Đerek sada kao član ulazi u Upravu Belupa koju nastavlja voditi Hrvoje Kolarić.

Tagovi: Podravka, Martinu Dalić, Davor Doko, Ljiljana Šapina, Milan Tadić, Ivan Ostojić
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE