GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dvije trećine građana podržava unutarnji prijevoz na međunarodnim autobusnim linijama

Dvije trećine građana podržava unutarnji prijevoz na međunarodnim autobusnim linijama
AUTOBUSERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2021 / 12:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Istraživanje provedeno za Udrugu hrvatskih autobusnih prijevoznika pokazalo je kako gotovo dvije trećine građana podržava unutarnji prijevoz na međunarodnim autobusnim linijama, takozvanu kabotažu.

Istim istraživanjem utvrđeno je kako više od 70 posto građana podržava regulatorne izmjene koje bi dovele do nižih cijena autobusnih karata u sektoru autobusnog javnog prijevoza na međugradskim i međunarodnim linijama, a njih 65 posto podržava i regulatorne izmjene koje bi povećale učestalost autobusnih polazaka.

Istraživanje je provela specijalizirana agencija Peekator metodom online upitnika na uzroku od 800 ispitanika iz Republike Hrvatske.
Istraživanje je pokazalo kako korisnici autobusnog prijevoza smatraju da je potrebno iskoristiti već postojeće autobusne kapacitete koji prolaze njihovim gradom, a ne da ih isti zaobilaze jer su namijenjeni destinacijama u stranim državama. Kako bi se ispitao stav ispitanika o tom problemu, formulirano je jednostavno razumljivo pitanje koje je glasilo „Zamislite da autobus putuje na relaciji od Splita do Berlina u Njemačkoj. Treba li zabraniti da putnik putuje tim autobusom na relaciji Split-Zagreb, ako mu taj autobus po vremenu polaska najviše odgovara?“ Gotovo 63 posto ispitanika odgovorilo je kako to treba biti dozvoljeno, dok se samo njih 11 posto izričito protivi tome.

Kad je riječ o tome koja kategorija putnika bi imala najviše koristi od dostupnosti tzv. kabotaže na međunarodnim linijama, 55 posto ispitanika smatra kako bi to bili studenti i drugi mladi ljudi koji putuju radi školovanja. 45 posto smatra kako su to ispitanici koji putuju kako bi posjetili obitelj u drugim mjestima, a na treće su mjesto ispitanici svrstali one koji putuju radi liječenja – tako se izjasnilo njih 41 posto. (Na ovo pitanje bilo je moguće dati više različitih odgovora).

Ispitano je i što putnici misle o važnosti pojedinih usluga vezanih uz putovanje autobusom na međužupanijskim i međunarodnim linijama. Ispitanici prema važnosti na prvo mjesto stavljaju mogućnost kupovine autobusne karte online, na drugom mjestu je mogućnost pokazivanja karte vozaču na zaslonu mobitela, dok je besplatan internet u autobusu na trećem mjestu.

˝Ovim istraživanjem u suradnji s istraživačkom agencijom Peekator, dobili smo dobar uvid u ono što putnici zaista žele. Iz tog razloga smo se i okupili u ovoj našoj Udruzi UHAP kako bi svoje poslovanje prilagodili upravo putniku. Smatramo da se uz kvalitetnu uslugu kao i siguran i kvalitetan vozni park uz podršku države i njenih aktivnosti koje osiguravaju slobodno tržište i zdravu konkurenciju, možemo u potpunosti prilagoditi potrebama putnika.˝ – izjavio je Krešimir Čumbrek, predsjednik UHAP-a.

Tagovi: kabotaža, autobusni prijevoznici, Udruga hrvatskih autobusnih prijevoznika
PROČITAJ I OVO
Fortenova i EIHP: Suradnja na studiji izračuna ugljikova otiska Fortenove grupe
SURADNJA
Fortenova i EIHP: Suradnja na studiji izračuna ugljikova otiska Fortenove grupe

ZAGREB - Fortenova grupa i Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP) potpisali su ugovor o suradnji na izradi studije izračuna ugljikovog otiska Fortenova grupe i njezinih operativnih kompanija, izvijestili su u četvrtak Fortenova i EIHP u zajedničkom priopćenju.

Kaufland Hrvatska k.d. dobitnik nagrade HRIO u kategoriji Upravljanje okolišem
PRIZNANJA
Kaufland Hrvatska k.d. dobitnik nagrade HRIO u kategoriji Upravljanje okolišem
ZAGREB - Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), petnaestu godinu za redom ocjenjivali su dobrovoljne održive prakse hrvatskih poduzeća – Hrvatski indeks održivosti (HRIO).
Njemački Ireks kupio udjel u Glaziru
UDJEL
Njemački Ireks kupio udjel u Glaziru
ZAGREB - Privatna tvrtka Glazir d.o.o. iz Rugvice, Hrvatska, i međunarodni koncern u obiteljskom vlasništvu Ireks GmbH iz Kulmbacha, Njemačka, jedan od vodećih svjetskih proizvođača u pekarskoj industriji, potpisali su ugovor o kupoprodaji poslovnog udjela Glazira d.o.o.
EU odobrio njemačku državnu pomoć kemijskom divu BASF-u
POMOĆ
EU odobrio njemačku državnu pomoć kemijskom divu BASF-u
BRUXELLES - Europska komisija odobrila je plan njemačke vlade da kemijskom divu BASF-u osigura 134 milijuna eura pomoći za proizvodnju zelenog vodika.
Vindija povećala primanja svim svojim zaposlenicima u Hrvatskoj
PLAĆE
Vindija povećala primanja svim svojim zaposlenicima u Hrvatskoj
VARAŽDIN – Nakon što je od rujna prošle godine varaždinska Grupa Vindija dva puta povećavala primanja svojih zaposlenika, s prvim danom listopada bit će još jednom povećane plaće svih zaposlenika kompanija u sastavu Grupe, koje posluju u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE