GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

easyJet: Možemo izdržati dugotrajno prizemljenje

easyJet: Možemo izdržati dugotrajno prizemljenje
SNAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2020 / 12:09
Autor: SEEbiz / H

LONDON - Britanska niskobudžetna aviokompanija EasyJet objavila je da bi mogla izdržati dugotrajno prizemljenje flote tijekom pandemije koronavirusa, zahvaljujući mjerama koje je ranije pokrenula kako bi ojačala svoje financije.

Zrakoplovna kompanija je priopćila da svoju flotu može smanjiti kroz smanjenje broja zrakoplova u najmu te da planira prodaju šest starih zrakoplova, što bi joj omogućilo fleksibilnost u vezi buduće potražnje.

Kompanija procjenjuje da su rezervacije za iduću zimu znatno bolje u odnosu na ekvivalentne podatke iz prošle godine.

Zrakoplovne tvrtke u cijelom svijetu nastoje zaštititi poslovanja u uvjetima kada su zatvaranja i zabrane putovanja gotovo potpuno zaustavile zračni promet i vlada velika neizvjesnost kada bi moglo doći do oporavka sektora.

EasyJet je objavio da zbog visoke razine stalno prisutne nesigurnosti ne može objaviti financijske smjernice za ostatak cijele financijske 2020. godine.

"No i dalje tražimo načina kako smanjiti svaki trošak, kako zaustaviti potrošnju sredstava, povećati likvidnost, zaštititi poslovanje i osigurati najbolju poziciju za vrijeme povratka letova zrakoplova", priopćili su.

Uz razne inicijative financiranja očekuje se da će ta aviokompanija stvoriti dodatnu likvidnost u visini od 1,85 do 1,95 milijardi funti (2,31-2,42 milijarde dolara), što bi joj osiguralo nominalni saldo gotovine od oko 3,3 milijarde funti.

EasyJet je u prvoj polovini financijske godine do 31. ožujka predvidio gubitak prije oporezivanja od 185 milijuna do 205 milijuna funti (231 do 256 milijuna dolara). To je manje u odnosu na 275 milijuna funti minusa u istom razdoblju prošle godine.

Tagovi: easyJet, zrakoplovni sektor
PROČITAJ I OVO
Petrokemija u cijelosti otplatila stari dug za plin
DUG
Petrokemija u cijelosti otplatila stari dug za plin
KUTINA - Kutinska Petrokemija je šest mjeseci prije roka dospjeća uplatila zadnju ratu i time u cijelosti otplatila stari dug za prirodni plin, za što je Ini, PPD-u i HEP-u dugovala ukupno 412 milijuna kuna, izvijestili su iz Petrokemije.
Dobit poduzetnika u pekarskoj industriji lani porasla 7,3%
RAST
Dobit poduzetnika u pekarskoj industriji lani porasla 7,3%
ZAGREB - Poduzetnici u pekarskoj industriji u 2019. godini ostvarili su konsolidiranu dobit od 167,6 milijuna kuna, što je 7,3 posto više u odnosu na 2018. godinu, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina) o poslovanju poduzetnika u pekarskoj industriji.
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAHTJEVI
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAGREB - Predsjednik Udruženja veletrgovina pri HGK Tomislav Kulić izjavio je da veledrogerije od Vlade traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine i dogovor o otplatnom planu za ostali dio duga do ukupnih pet milijardi kuna.
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
INVESTICIJE
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
LONDON - Britanska kompanija Mineco Limited, nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji otvaranjem još jednog rudnika olova i cinka u Raškoj oblasti, saopšteno je danas iz ove kompanije.
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
LIJEKOVI
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
ZAGREB - "Imamo 500 milijuna dospjelih dugovanja samo u bolnicama. Dodatni problem je da je u zadnja dva mjeseca novih 700 milijuna duga ljekarni prema veledrogerijama. Došli smo do točke kada postaje neizdrživo", rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE