GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

easyJet ulazi na makedonsko tržište

easyJet ulazi na makedonsko tržište
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 16:48
Autor: SEEbiz
SKOPJE - Niskobudžetni operater "EasyJet" ući će na makedonsko tržište u nadolazećoj zimskoj sezoni uslugom između Skoplja i Ženeve. Letovi će početi 1. novembra i u početku će se odvijati dva puta sedmično, svakog ponedjeljka i petka, a od decembra će se izvoditi tri puta sedmično.

Zračni prijevoznik trenutno nema direktnu konkurenciju na ovoj aviolinijiu. Time će postati treći niskotarifni zračni prijevoznik koji će služiti zračnoj luci Skoplje zajedno s Wizz Airom i Pegasus Airlinesom.

Izvršni direktor turske tvrtke TAV, koja upravlja s dvije zračne luke u Makedoniji, Sani Sener, nedavno je rekao kako unatoč činjenici da je tvrtka "Wizz Air" čvrsto etablirana na makedonskom tržištu, još uvijek ima mjesta za više igrača.

- Skoplje je već uspješna baza Wizz Air-a, ali vjerujemo da postoji značajna prilika za niskobudžetne operatere.

Prema OAG -u, tvrtki koja pruža analitičke podatke za zračne prijevoznike i zračne luke, ukupno je 3.923 putnika posredno putovalo između glavnog grada Makedonije i Ženeve u razdoblju prije pandemije 2019., dok je prošle godine ta brojka bila nešto više od 600.
Ove brojke uključuju putnike koji su imali samo jednu promjenu leta za dolazak u Ženevu ili Skoplje.

Tagovi: easyJet, Sjeverna Makedonija, Aerodrom Skoplje
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE