GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

easyJet zbog otkazivanja u proteklom kvartalu izgubio 114 milijuna funti

easyJet zbog otkazivanja u proteklom kvartalu izgubio 114 milijuna funti
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2022 / 12:39
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanska niskobudžetna aviokompanija easyJet priopćila je da su je poremećaji zbog nedostatka osoblja u njezinim zrakoplovima i u zračnim lukama u proteklom tromjesečju koštali 133 milijuna funti, pa je kompanija poslovala s gubitkom.

"Poduzeli smo poteze u izgradnji dodatne otpornosti potrebne ovoga ljeta i poslovanje se sada normalizira", rekao je izvršni direktor easyJeta Johan Lundgren, dodavši da se u srpnju situacija ponešto poboljšala.

U proteklom je tromjesčeju gubitak tvrtke prije oporezivanja iznosio 114 milijuna funti.

Britanski niskotarifni avioprijevoznik ipak je, unatoč nepovoljnim okolnostima, u proteklom tromjesečju uspio ostvariti 95 posto svog planiranog rasporeda.

Kompanija očekuje da će kapaciteti u tekućem poslovnom tromjesečju biti na razini od oko 90 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

EasyJet je među najteže pogođenima krizom zaposlenih koja muči europsku zrakoplovnu industriju, nakon što je prijevoznik smanjio svoje osoblje na vrhuncu pandemije koronavirusa. Nakon toga nije uspio zapošljavanjem održati korak s oporavkom.

Zračne luke London Gatwick i Amsterdam Schiphol, njihove dvije najveće baze, ograničile su letove kako bi se lakše nosile s manjkom zaposlenih.

Prihodi kompanije u proteklom tromjesečju iznosili su 1,76 milijardi funti, nešto iznad procjena analitičara. Prinosi EasyJeta u tromjesečju bili su niži nego što je easyJet ranije prognozirao, što sugerira slabiju prodaju karata u zadnji tren, napisali su u bilješci analitičati Citija.

Tagovi: Easyjet, zračni promet, Johan Lundgren
PROČITAJ I OVO
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE