GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju

Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
SMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2024 / 20:39
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Nadzorni odbor brodogradilišta 3. maj u pozivu na Glavnu skupštinu 3. maja protivi se usvajanju izvještaja Uprave o poslovanju društva u 2023. godini. 

Nju čini direktor Edi Kučan, koji po njihovom mišljenju nije upravljao brodogradilištem u skladu s odlukama i zaključcima Skupštine.

Razloge za uskratu naveli su u izvješću Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva za 2023. godinu s prijedlozima odluka.

Poslovni.hr koji je došao do spomenutog izvješća navodi kako je Nadzorni odbor konstatirao kako nije mogao doći do jasnih i nedvosmislenih informacija o troškovima i statusu završetka gradnje Novogradnje 527. Riječ je o najdužem brodu ikad izgrađenom u ovom brodogradilištu. Ima 225 metara, a 3. maj ga gradi već duže vrijeme probijajući rokove i planirane troškove. Porinut je (što ne znači da je završen) u veljači ove godine.

Prije dvije godine kupili su ga na dražbi iz stečajne mase Uljanika te je tada bio na 30 posto završenosti. Nastavak njegove gradnje kreditiran je uz državna jamstva, a iznosi potrebni za očuvanje likvidnosti i dovršenje broda stalno su rasli.

Nadzorni odbor konstatiurao je kako je Uprava svojim lošim poslovnim odlukama podbacila i probila ukupnu kalkulaciju za više od 50 posto, što smatraju poražavajućim. Najnoviji rokovi za dovršenje broda probijeni su 15. lipnja, što će u najblažem rezultirati plaćanjem penala. Dodatni problem za brodogradilište je bio i u tome što je novogradnja 527 zauzimala jedan od dva navoza brodogradilišta, što je ograničavalo mogućnost ugovaranja novih poslova.

Edi Kučan je u 3. maju još od 1982. godine. U njemu je prošao kroz sve razine, a na čelu kompanije bio je od 2010. do 2013. godine i ponovno od 2019. godine. U oba slučaja na te pozicije došao nakon problematičnih uprava, a s obzirom na okolnosti, njegova uloga u pravilu je ocijenjivana pozitivno.

Tagovi: kučan, 3. maj, brodogradnja
PROČITAJ I OVO
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
POSLOVI
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
ZAGREB - Končar je u četvrtak s Ciparskom Elektroprivredom (Electricity Authotrity of Cyprus – EAC) sklopio ugovor za rekonstrukciju energetskih postrojenja na Cipru, vrijedan 13,7 milijuna eura, objavio je Končar putem Zagrebačke burze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE