GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Edita Maretić Dimlić menadžerica, a Eva Smokrović poduzetnica godine

Edita Maretić Dimlić menadžerica, a Eva Smokrović poduzetnica godine
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2021 / 15:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Menadžerica godine je ravnateljica Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES - Split Edita Maretić Dimlić, a poduzetnica godine je Eva Smokrović iz Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju "Helena Smokrović" iz Rijeke, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

U kategoriji socijalnog poduzetništva nagradu je dobila pokretačica socijalnog poduzeća Koprivita iz Koprivnice Marija Mraz.

Nagrade za najbolje poduzetnice 2020. godine dodijeljene su u srijedu u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), a organizator dodjele je Hrvatska udruga poslovnih žena Krug.

Predsjednica Udruge Krug Dragica Jerkov kazala je žene nisu vođene isključivo profitom i možda nisu tipični ekonomisti koji uspjeh mjere s dobiti.

"One djeluju zajedno, rade na problemima, doprinose zajednici i teže napretku te ostvarenju bez obzira na visinu profita", istaknula je navodeći kako su žene socijalno osjetljivije i sklonije rješavanju kako socijalnih tako i ekoloških problema u svojoj lokalnoj zajednici.

"Poduzetništvo žena je dodana vrijednost poduzetništvu koja se okreće zelenoj i cirkularnoj ekonomiji i očuvanju lokalnih vrijednosti", poručila je Jerkov.

Izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića Marijana Sumpor je istaknula da žene u gospodarstvu često moraju učiniti veći napor od kolega poduzetnika, dokazujući se u mnogim segmentima istovremeno, kroz obrazovanje, razvoj kompetencija, profesionalni status te brigu o obitelji.

Sumpor je istaknula i kako Grad Zagreb ima važnu ulogu u pružanju podrške ženama poduzetnicama, kako se u okviru mjera posebno potiče socijalno poduzetništvo te kako je u financiranju projekata jedan od ključnih kriterija u dodjeli upravo rodna ravnopravnost.

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić poručila je kako se intenzivno radi na poticajima uključivanja žena na tržište rada kroz mjere aktivne politike zapošljavanja, za koje Vlada godišnje izdvaja milijardu kuna.

Jedna od najznačajnijih mjera, kako je navela, je potpora za samozapošljavanje čime se potiče upravo poduzetnički duh.

"Često ističemo kako žene i dalje imaju manju plaću i mirovinu od muškarca, no postoje pozitivni pomaci. U mandatu ove Vlade broj nezaposlenih žena gotovo se prepolovio u odnosu na prije pet godina te se nezaposlenost žena smanjuje razmjerno smanjenju ukupnog broja nezaposlenih", kazala je Mađerić.

Tagovi: Edita Maretić Dimlić, Eva Smokrović, Dragica jerkov, Udruga Krug
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE