GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Edita Maretić Dimlić menadžerica, a Eva Smokrović poduzetnica godine

Edita Maretić Dimlić menadžerica, a Eva Smokrović poduzetnica godine
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2021 / 15:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Menadžerica godine je ravnateljica Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES - Split Edita Maretić Dimlić, a poduzetnica godine je Eva Smokrović iz Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju "Helena Smokrović" iz Rijeke, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

U kategoriji socijalnog poduzetništva nagradu je dobila pokretačica socijalnog poduzeća Koprivita iz Koprivnice Marija Mraz.

Nagrade za najbolje poduzetnice 2020. godine dodijeljene su u srijedu u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), a organizator dodjele je Hrvatska udruga poslovnih žena Krug.

Predsjednica Udruge Krug Dragica Jerkov kazala je žene nisu vođene isključivo profitom i možda nisu tipični ekonomisti koji uspjeh mjere s dobiti.

"One djeluju zajedno, rade na problemima, doprinose zajednici i teže napretku te ostvarenju bez obzira na visinu profita", istaknula je navodeći kako su žene socijalno osjetljivije i sklonije rješavanju kako socijalnih tako i ekoloških problema u svojoj lokalnoj zajednici.

"Poduzetništvo žena je dodana vrijednost poduzetništvu koja se okreće zelenoj i cirkularnoj ekonomiji i očuvanju lokalnih vrijednosti", poručila je Jerkov.

Izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića Marijana Sumpor je istaknula da žene u gospodarstvu često moraju učiniti veći napor od kolega poduzetnika, dokazujući se u mnogim segmentima istovremeno, kroz obrazovanje, razvoj kompetencija, profesionalni status te brigu o obitelji.

Sumpor je istaknula i kako Grad Zagreb ima važnu ulogu u pružanju podrške ženama poduzetnicama, kako se u okviru mjera posebno potiče socijalno poduzetništvo te kako je u financiranju projekata jedan od ključnih kriterija u dodjeli upravo rodna ravnopravnost.

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić poručila je kako se intenzivno radi na poticajima uključivanja žena na tržište rada kroz mjere aktivne politike zapošljavanja, za koje Vlada godišnje izdvaja milijardu kuna.

Jedna od najznačajnijih mjera, kako je navela, je potpora za samozapošljavanje čime se potiče upravo poduzetnički duh.

"Često ističemo kako žene i dalje imaju manju plaću i mirovinu od muškarca, no postoje pozitivni pomaci. U mandatu ove Vlade broj nezaposlenih žena gotovo se prepolovio u odnosu na prije pet godina te se nezaposlenost žena smanjuje razmjerno smanjenju ukupnog broja nezaposlenih", kazala je Mađerić.

Tagovi: Edita Maretić Dimlić, Eva Smokrović, Dragica jerkov, Udruga Krug
PROČITAJ I OVO
Umro talijanski modni dizajner Nino Cerruti
IN MEMORIAM
Umro talijanski modni dizajner Nino Cerruti
RIM - Talijanski modni dizajner Nino Cerruti umro je u 91. godini, doznao je u subotu navečer AFP od izvora u modnoj industriji, potvrdivši vijest objavljenu u talijanskim glasilima.
Slovenska vlada prodaje udjele u Telekomu Slovenije i Savi
PRODAJA
Slovenska vlada prodaje udjele u Telekomu Slovenije i Savi

LJUBLJANA - Vlada Slovenije je odobrila godišnji plan upravljanja kapitalnim ulaganjima za 2022. u čijem se javno nedostupnom dijelu navodi kako će se ispitati mogućnost prodaje Telekoma Slovenije i prodaje državnog udjela u Savi.

Booster doza J&J 85 posto učinkovita protiv hospitalizacije zbog omikrona
STUDIJA
Booster doza J&J 85 posto učinkovita protiv hospitalizacije zbog omikrona
JOHANNESBURG - Booster doza Johnson&Johnsona protiv covida-19 je 85 posto djelotvorna u zaštiti protiv hospitalizacije zbog omikron varijante 1-2 mjeseca nakon cijepljenja, rekla je predsjednica Južnoafričkog vijeća za medicinska istraživanja (SAMRC) u petak.
Jadroplov ide u novu dokapitalizaciju, planovi vrlo ambiciozni
BRODARI
Jadroplov ide u novu dokapitalizaciju, planovi vrlo ambiciozni
SPLIT - Splitski Jadroplov snažnije će zaploviti u novoj godini: Nadzorni odbor brodarske kompanije u pretežitom državnom vlasništvu dao je suglasnost Upravi da pripremi novu dokapitalizaciju, tešku između 150 i 350 milijuna kuna, povećanjem temeljnog kapitala.
Maersk očekuje kašnjenja u isporukama i na početku 2022.
BRODARI
Maersk očekuje kašnjenja u isporukama i na početku 2022.
KOPENHAGEN - Danski logistički div A.P. Moller-Maersk upozorio je klijente da se još uvijek muči s kontejnerskim prijevozom tereta diljem svijeta jer zastoji u lukama traju dulje no što su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE