GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EK odobrila pet milijuna eura državne pomoći za Fraport Slovenija

EK odobrila pet milijuna eura državne pomoći za Fraport Slovenija
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2021 / 17:04
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Europska komisija odobrila je pet milijuna eura državne potpore za Fraport Slovenija. Riječ je o izravnim bespovratnim sredstvima za nadoknadu štete koju je pretrpjela tvrtka kao upravitelj zračne luke Ljubljana Jože Pučnik između 17. ožujka i 30. lipnja prošle godine zbog izbijanja pandemije covida-19, priopćila je Komisija.

Mjera uključuje mehanizam za povrat sredstava koji osigurava da će država morati vratiti bilo koji iznos državne potpore koji bi premašio iznos stvarne štete, objasnila je Komisija. Shema je odobrena jer ispunjava uvjete utvrđene u privremenom okviru državne potpore.

Vlada je odobrila državnu pomoć Fraport Sloveniji početkom prosinca prošle godine. Pet milijuna eura, koliko iznosi državna pomoć, predstavlja oko 33 posto štete koju će Fraport pretrpjeti kao rezultat epidemije.

Zračna luka Jože Pučnik Ljubljana središnja je slovenska javna zračna luka za međunarodni zračni promet i definirana je kao infrastrukturni objekt od nacionalnog značaja. Kroz nju prolazi približno 97 posto cjelokupnog zračnog putničkog prometa u Sloveniji, izjavila je vlada odobravajući mjeru.

Fraport Slovenija procjenjuje da će zbog covid-19 broj prevezenih putnika pasti za 80 posto. Trenutno tvrtka ostvaruje 18 posto broja prevezenih putnika u odnosu na 2019. godinu, pa provodi niz mjera štednje u smjeru smanjenja materijalnih troškova i troškova rada.

Državne potpore koje će tvrtka koristiti za osiguravanje likvidnosti ili za pokrivanje tekućih operativnih troškova i hitnih ulaganja bit će ključne za osiguravanje njezinog daljnjeg infrastrukturnog razvoja i rada zračne luke.

Tagovi: Fraport Slovenija, Europska komisija, državna pomoć, Aerodrom Ljubljana
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE