GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EK predlaže povećanje državnih potpora u poljoprivredi

EK predlaže povećanje državnih potpora u poljoprivredi
PRIJEDLOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2018 / 18:28
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Europska komisija je u petak predložila povećanje maksimalnog iznosa državnih potpora u poljoprivredi koje države članice mogu isplaćivati bez prethodnog slanja obavijesti. Komisija predlaže da se potpore sa sadašnjih 15.000 eura po poljoprivrednom gospodarstvu tijekom tri godine povećaju na 25.000 eura.

Tzv. de minimis potpore "pokazale su se osobito korisnima u kriznim situacijama jer omogućuju bržu reakciju kada poljoprivrednicima treba hitna pomoć, npr. u slučajevima privremenog nedostatka likvidnosti", kaže se u priopćenju Komisije. Dodaje se da je Komisija reagirala na poziv država članica da poveća limit za tu vrstu potpora kako bi im omogućila širu i bržu distribuciju sredstava bez potrebe za slanjem obveznih obavijesti. Da bi se zajamčila zaštita od poremećaja tržišta, uvedena je dodatna zaštitna mjera: jedan poljoprivredni sektor ne može dobiti više od 50 posto ukupnog iznosa de minimis potpora na nacionalnoj razini.

Komisija je predložila i stvaranje središnjeg registra koji će države članice morati uspostaviti i njime se koristiti. Time će se pojednostaviti praćenje korištenja i distribucije potpora. Komisija trenutačno traži povratne informacije o svom prijedlogu od javnih tijela iz cijelog EU-a koja su se koristila tim instrumentom. Savjetovanje će biti otvoreno do 16. travnja 2018. Očekuje se da će Komisija prijedlog donijeti tijekom ljeta, nakon savjetovanja s državama članicama.

Tagovi: Europska komisija, potpore za poljoprivredu, poljoprivreda
PROČITAJ I OVO
Ljubljanski aerodrom dobio novi putnički terminal
TERMINAL
Ljubljanski aerodrom dobio novi putnički terminal
LJUBLJANA - Ljubljanska zračna luka Brnik službeno je u srijedu otvorila novi putnički terminal, investiciju u koju je upravitelj aerodroma Fraport Slovenija uložio 21 milijun eura.
Novi šef Uprave Holdinga: Pred nama su zahtjevne zadaće
OBRAĆANJE
Novi šef Uprave Holdinga: Pred nama su zahtjevne zadaće
ZAGREB - Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, Nikola Vuković, obratio se zaposlenicima Zagrebačkog Holdinga.
Istraživanje PwC-a: Većini hrvatskih tvrtki za rast najvažnija Srbija
OČEKIVANJA
Istraživanje PwC-a: Većini hrvatskih tvrtki za rast najvažnija Srbija
ZAGREB - John Gašparac, voditelj usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za Hrvatsku tvrtke PricewaterhouseCoopers, gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao istraživanje koje je ta tvrtka provela, a u kojoj se vidi usporedba očekivanja menadžera i predsjednika uprava u Republici Hrvatskoj s onima u svijetu što očekivati od koronakrize.
Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
REZOVI
Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
ZAGREB - Trideset i pet zaposlenika zagrebačkog Holdinga krajem mjeseca će dobiti otkaz.
Cinkarna isplaćuje dividendu od čak 21 eura po dionici
ODLUKE
Cinkarna isplaćuje dividendu od čak 21 eura po dionici
CELJE - Cinkarna Celje raspodijelit će gotovo cijelu raspodjeljivu dobit među dioničarima. Dok su Uprava i Nadzorni odbor predložili da dividenda po dionici iznosi 11 eura bruto, dioničari su na današnjoj skupštini podržali protuprijedlog prema kojem će dobiti dividendu od 21 eura po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE