GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eksplodirala online prodaja alkohola u SAD-u

Eksplodirala online prodaja alkohola u SAD-u
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2020 / 22:38
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - I dok su diljem Sjedinjenih država ljudi zarobljeni u svojim stanovima i kućama te ne mogu u barove i restorane, jedna je industrija doživjela pravi procvat.

Riječ je o online prodaji alkohola. Jedna od popuarnih aplikacija za kupnju alkohola, Drizly, bilježi katapult prodaje od čak 537 posto iznad vlastitih očekivanja u posljednjem tjednu ožujka.

Štoviše, 42% tih naloga dolazilo je s novih računa. U stvari, iz tvrtke kažu da su novi kupci na platformi skočili 900% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

"Ovo je lanac opskrbe koji se nije promijenio puno u 90 plus godina od ukidanja zabrane", rekao je prošli tjedan direktor kompanije Drizly Cory Rellas za Yahoo Finance.

"Ono što smo vidjeli je samo velika kombinacija prelaska s pijenja u barovima i restoranima na uživanje kod kuće."

Drizly, koji je dostupan na Androidu, iOS-u i webu, radi s više od 2.200 prodavača u Sjedinjenim Državama, kako bi kupcima isporučili pivo, vino i drugi alkohol. Tvrtka kaže da surađuje sa svojim maloprodajnim partnerima na pronalaženju novih načina za pružanje beskontaktnih isporuka usred pandemije koronavirusa.

"Koristili smo tehnologiju, ali i udružili se s našim prodavaonicama pića s druge strane kako bismo išli ukorak s potražnjom", rekao je Rellas.

"Kako promet u trgovini pada, moramo se osloniti na tehnologiju kako bismo sve to spojili i bili u mogućnosti dostaviti kuću u roku od dva sata."

Drizly ipak nije jedina ovakva igra u gradu. Tvrtka se mora boriti s konkurencijom DoorDash-a i Postmarea, koji nude alkohol u restoranima u državama koje su olakšale svoje propise kako bi pomogle zadržati ugrožene tvrtke.

I nije samo Drizly taj koji bilježi veliko povećanje prodaje alkohola usred koronavirusa. Prema istraživačkoj tvrtki Nielsen, prodaja alkoholnih pića u SAD-u u posljednjem je mjesecu ožujka bila veća za 22% u odnosu na godinu ranije.

Internetska prodaja alkohola skočila je za 291% jer sve više gradova i država dopušta restoranima i barovima da nude isporuku alkohola, pokazuju Nielsenovi podaci.

Tagovi: online prodaja alkohola, Drizly, alkohol, koronavirus u SAD-u, DoorDash, Postmare
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE