GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Elan dobio novog vlasnika

Elan dobio novog vlasnika
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.12.2018 / 13:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Članovi Elan Grupe, u vlasništvu i pod upravljanjem VR Capitala iz Londona, potpisali su ugovor o prodaji i prijenosu 100-postotnog udjela Elana s poduzećem koje je u vlasništvu KJK Fonda III iz Luksemburga i kojim upravlja KJK Management SA (KJK).

Elanova matična kompanija (koja se bavi skijama, jedrilicama i vjetrenjačama) posjeduje 80% udjela u kompaniji Elan Inventa, društva koje se bavi sportskom opremom.

Fond KJK kupuje industrijske kompanije u regiji preko svojih podružnicala. On investicije restrukturira pa potom prodaje. Među ostalim, ovaj fond je kupio Iskru ISD, proizvođača metalnih proizvoda, i Kovinoplastiku Lož, koji se bavi metalnim proizvodima i poluproizvodima, a portfolio uključuje, između ostalog, kuhinjska korita od nehrđajućeg čelika. Prije izvjesnog vremena bili su zainteresirani za kupnju Mariborske Livarne i drugih tvrtki.

VR Capital je postao vlasnik Elan Grupe 2015. godine, kada je investiciona banka Merrill Lynch International kupila potraživanja Elana, ACH, Polzele i Adria Airwaysa. Veći dio potraživanja je VR Capita prodaol, koji je počeo da se bavi restrukturiranjem Elana, i uložio je milione eura u kompaniju.

U travnju ove godine vlasnici su počeli da prodaju Elan. Proces je doživljavao uspone i padove, pa tako na primjer, podružnicu Inventa, nisu mogli samostalno prodavati.

Freitag & Co., sa sjedištem u Frankfurtu i Bostonu, bio je glavni savjetnik za prodaju na strani dioničara.

Očekuje se da će transakcija biti završena sredinom 2019. godine, nakon odobrenja Agencije za zaštitu konkurencije.

Tagovi: Elan, VR Capital, KJK Management SA, KJK Fond III, Merrill Lynch International, Polzela, Adria Airways
PROČITAJ I OVO
J&J očekuje do 3,5 mlrd dolara prihoda od prodaje cjepiva u 2022.
OČEKIVANJA
J&J očekuje do 3,5 mlrd dolara prihoda od prodaje cjepiva u 2022.
NEW YORK - Američka kompanija Johnson & Johnson u utorak je priopćila da u ovoj godini očekuje 3,5 milijardi dolara prihoda od cjepiva protiv covida-19 zahvaljujući ublaženim problemima u nabavnom lancu i većoj potražnji.
Unilever najavljuje 1.500 otkaza na direktorskim pozicijama
OTKAZI
Unilever najavljuje 1.500 otkaza na direktorskim pozicijama
LONDON - Nizozemsko-britanski proizvođač robe široke potrošnje Unilever najavio je u utorak 1.500 otkaza na direktorskim pozicijama u sklopu reorganizacije poslovanja nakon neuspjelog pokušaja preuzimanja odjela GlaxoSmithKlinea za njegu zdravlja.
U Brodosplitu ukrcaj prva dva segmenta za most Ston
MOST
U Brodosplitu ukrcaj prva dva segmenta za most Ston
SPLIT - U Brodosplitu su u tijeku ukrcaj i pripreme za transport prva dva segmenta čelične konstrukcije mosta Ston na trasi pristupne ceste za Pelješki most, a polazak ta dva segmenta planiran je u srijedu, priopćeno je u utorak iz Brodosplita.
AD Plastik ugovorio 18,1 milijuna eura novih poslova
POSLOVI
AD Plastik ugovorio 18,1 milijuna eura novih poslova
SOLIN - AD Plastik izvijestio je kako je ugovorio 18,1 milijuna eura novih poslova s VW Grupom i alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ.
Nove mobilne mreže pomogle Ericssonu na kraju 2021.
EFEKTI
Nove mobilne mreže pomogle Ericssonu na kraju 2021.
STOCKHOLM - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson objavio je u utorak da je povećao dobit u četvrtom tromjesečju 2021. godine zahvaljujući poboljšanoj prodaji opreme za 5G mreže koja je nadoknadila smanjeni tržišni udio u Kini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE