GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Elektroprivreda BiH nakon FERK-ove odbijenice mijenja plan poslovanja

Elektroprivreda BiH nakon FERK-ove odbijenice mijenja plan poslovanja
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2018 / 09:40
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Samo nekoliko dana nakon što je FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za povećanje cijena električne energije privredi, iz kompanije su reagovali sazivanjem Skupštine dioničara za 10. januar 2019. godine na čijem dnevnom redu je revidirani plan poslovanja društva za period 2019.-2021. godina.

Plan posloovanja 2019.-2021., koji je usvojen 13. decembra, kako se navodi, mijenja se zbog nekoliko okolnosti koje su se u međuvremenu dogodile.

Prije svega, kreiran je "novi model kojim se krajnji kupci na tržišnom snabdijevanju štite od naglog povećanja cijena budući da bi visoko povećanje cijena i troška energije narušilo konkurentnost privrede". Također, uvažena je činjenica da će EP BiH u 2019. ostvariti veće učešće na tržištu krajnjih kupaca u odnosu na predviđene količine, a u obzir su uzeti i efekti transakcija koje su u međuvremenu zaključene u djelatnosti trgovine, pri čemu su postignute cijene za prodaju energije veće od prvobitno planiranih.

Elektroprivreda BiH, također, očekuje i povećanje tarife za sistemsku uslugu u postupku pred DERK-om i tarife za rad NOS-a, navodi se. U odnosu na važeći plan, prihodi su povećani za 0,7 posto na milijardu i 48 miliona KM, dok je povećanje troškova 1 posto u odnosu na plan.

Planska dobit (prije poreza) smanjena je za 3,5 posto na 65,9 mil KM u 2019. godini, za 6,4 posto na 65,3 mil KM u 2020. godini i za 9,3 posto na 43,7 mil KM u 2021. godini.

Planovi investicija neće biti mijenjani kao ni planovi ljudskih resursa.

Tagovi: Elektroprivreda BiH, FERK
PROČITAJ I OVO
Istraživanje PwC-a: Većini hrvatskih tvrtki za rast najvažnija Srbija
OČEKIVANJA
Istraživanje PwC-a: Većini hrvatskih tvrtki za rast najvažnija Srbija
ZAGREB - John Gašparac, voditelj usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za Hrvatsku tvrtke PricewaterhouseCoopers, gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao istraživanje koje je ta tvrtka provela, a u kojoj se vidi usporedba očekivanja menadžera i predsjednika uprava u Republici Hrvatskoj s onima u svijetu što očekivati od koronakrize.
Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
REZOVI
Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
ZAGREB - Trideset i pet zaposlenika zagrebačkog Holdinga krajem mjeseca će dobiti otkaz.
Cinkarna isplaćuje dividendu od čak 21 eura po dionici
ODLUKE
Cinkarna isplaćuje dividendu od čak 21 eura po dionici
CELJE - Cinkarna Celje raspodijelit će gotovo cijelu raspodjeljivu dobit među dioničarima. Dok su Uprava i Nadzorni odbor predložili da dividenda po dionici iznosi 11 eura bruto, dioničari su na današnjoj skupštini podržali protuprijedlog prema kojem će dobiti dividendu od 21 eura po dionici.
Nexe Grupa i Nexe d.d zadržavaju dobit iz 2020.
ODLUKE
Nexe Grupa i Nexe d.d zadržavaju dobit iz 2020.
NAŠICE - Glavne skupštine Nexe Grupe i Nexe d.d. u utorak su donijele odluku da se lanjska dobit Nexe Grupe od 18,89 milijuna kuna i Nexe d.d od 99,1 milijun kuna rasporedi u zadržanu dobit.
IKEA u Francuskoj kažnjena s 1,2 milijuna dolara zbog špijuniranja zaposlenika
KAZNA
IKEA u Francuskoj kažnjena s 1,2 milijuna dolara zbog špijuniranja zaposlenika
PARIZ - Francuski sud je u utorak kaznio IKEA-u s novčanom kaznom od 1,2 milijuna američkih dolara zbog špijuniranja svog francuskog osoblja, nakon što je najveći svjetski proizvođač namještaja proglašen krivim za neprimjereno prikupljanje podataka o svojim zaposlenicima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE