GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Emirates otkazao liniju za Zagreb za ovu godinu

Emirates otkazao liniju za Zagreb za ovu godinu
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2020 / 17:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Emirates, renomirana aviokompanija s središtem u Dubaiju, otkazala je sve letove na liniji Dubai - Zagreb za ovu godinu.

Emirates je prije izbijanja pandemije planirao pokrenuti svoju sezonsku liniju iz Dubaia prema Zagrebu s prvim danom ljetnog reda letenja, na kraju ožujka ove godine. Zbog očitih razloga to se nije dogodilo te je početak linije nekoliko puta odgađan, posljednji plan bio je pokrenuti liniju u rujnu ove godine.

Kako se radi o sezonskoj liniji (prometuje samo u ljetnom redu letenja, do kraja listopada), bilo je za pretpostaviti da Emirates ipak neće doći u Zagreb ove godine, što se sada i potvrdilo, piše Croatian Aviation.

Naime, kompanija je otkazala sve letove na navedenoj liniji, povukla prodaju na svim datumima te trenutno nudi letove iz Zagreba tek u ljetnom redu letenja 2021. godine.

Emirates je svakodnevno povezivao Zagreb sa Dubaijem, zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER, što je ujedno bio i najveći širokotrupni putnički zrakoplov u zagrebačkoj zračnoj luci. Potpunim odustajanjem Emiratesa od ove linije za ovu godinu Zagreb je ostao bez širokotrupnih zrakoplova, podsjećamo, Korean Air, Air Canada Rouge i Air Transat također su otkazali linije prema Zagrebu a na istima su koristili širokotrupne zrakoplove.

U zimskom redu letenja na liniju Dubai - Zagreb trebao bi se vratiti FlyDubai s zrakoplovom tipa B737-800, no to će ovisiti o epidemiološkim mjerama i restrikcijama u putovanju.

Odustajanje Emiratesa od ove linije još je jedan značajni udarac na promet zagrebačke zračne luke. Pratit ćemo situaciju i nadati se da će se ova, globalno poznata aviokompanija, ipak vratiti u Zagreb u proljeće iduće godine.

Tagovi: Emirates, Zračna luka Zagreb, Dubai, Korean Air, Air Canada Rouge, Air Transat
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE