GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Emirates priprema svoju flotu za polijetanje

Emirates priprema svoju flotu za polijetanje
FLOTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2020 / 12:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dok su ljudi diljem svijeta željni putovanja i mnogih pogodnosti koje ono donosi poput susreta s najmilijima, nezaboravnih avantura ili sklapanja novih poslova, Emirates je svoju pažnju posvetio zaštiti i pripremi najveće svjetske flote širokotrupnih zrakoplova.

Zahvaljujući radu Emirates Engineeringa, odjela zrakoplovne kompanije i jednog od tehnološki najnaprednijih svjetskih postrojenja za održavanje zrakoplova, taj proces teče neometano.

Ahmed Safa, stariji potpredsjednik Emirates Engineeringa, izjavio je:

„Emirates prati ritam u kojem su najviši standardi apsolutno ključni za sve organizacijske procese. Sve naše aktivnosti provode se s ciljem da putnicima osiguramo najbolje iskustvo putovanja i omogućimo im da se osjećaju sigurno dok lete s nama. Taj se pristup odnosi i na naš tim u Emirates Engineeringu i načine kako održavamo i osiguravamo svoju flotu vrijednu nekoliko milijardi dolara s najvećim brojem zrakoplova tipova Airbus A380 i Boeing 777 u svijetu. Pritom nije riječ samo o motorima, već i o sveobuhvatnom programu parkiranja i ponovnog aktiviranja zrakoplova koji strogo slijedi smjernice proizvođača i upute za održavanje uz koje smo dodatno unaprijedili vlastite standarde i protokole. Naša impresivna flota širokotrupnih zrakoplova sastoji se od 115 zrakoplova tipa A380 i 155 zrakoplova tipa B777 koji donose dodatne izazove u održavanju. Dok je za održavanje uskotrupnih zrakoplova potrebno 3 do 4 zaposlenika koji rade osam sati, naši zrakoplovi zahtijevaju rad 4 do 6 zaposlenika u smjeni od 12 sati. A poduzimanje dodatnih mjera opreza uz održavanje propisane socijalne distance svakako te procese čini dodatno izazovnima.“

Od 270 zrakoplova u svojoj floti, Emirates je u početku parkirao 218 zrakoplova od kojih je 117 smješteno u zračnoj luci Dubai World Central te 101 u zračnoj luci Dubai International za što je bilo potrebno više od 15.500 radnih sati. Trenutno oko 75 Emiratesovih zrakoplova, putničkih i teretnih, lete diljem svijeta na repatrijacijskim letovima za putnike te teretnim letovima u prijeko potrebnim misijama. Ti se zrakoplovi i dalje održavaju prema standardnim operativnim procedurama, a neki su na posebnom održavanju u hangarima Emirates Engineeringa.

Kao dio uobičajene rutine, Emirates pregledava sve zrakoplove koji ne lete više od 48 sati. Tako je bilo i prije pandemije, primjerice tijekom zatvaranja pista u zračnoj luci u Dubaiju kao i uslijed katastrofalnih vulkanskih aktivnosti na jugu Islanda koje su se dogodile 2010. godine i prizemljile dio flote.

Svi otvori na zrakoplovu kroz koje okolišni čimbenici poput pijeska, prljavštine i vode kao i ptica i insekata mogu ući, umotavaju se i osigurava se njihova vodonepropusnost. To uključuje motore i sonde za podatke o zraku i temperaturi te usis i ispuh motora. Svi elementi interijera poput sjedala i opreme za zabavu na letu također su zaštićeni kao i sustavi pitke vode i spremnici za gorivo te motori i sustavi pomoćnih pogonskih jedinica.

Proces zaštite također uključuje podmazivanje, čišćenje i očuvanje sustava za slijetanje i sustava kontrole leta. Sve se sklopke u kokpitu gase, odspajaju se baterije, komande se zaključavaju te se na prozore navlače sjenila.

Nakon završetka radova na zaštiti i očuvanju zrakoplova, tim provodi redovite provjere diljem flote u intervalima od 7, 15 i 30 dana. Provjere uključuju jednostavne preglede kako bi se osiguralo da su sva potrebna mjesta prekrivena te da nema vidljivih oštećenja ili izljeva. Složeni pregledi uključuju uklanjanje pokrivala i ponovno aktiviranje zrakoplovnih sustava i motora te testiranje komprimiranog zraka i sustava za kontrolu leta. Potrebno je oko 4 do 5 predanih zaposlenika i najmanje 18 do 24 sata kako bi se jedan zrakoplov vratio u službu. Više informacija o Emirates Engineeringu dostupno je ovdje.

Tagovi: Emirates, Emirates Engineering, Dubai World Central, Dubai international
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE