GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Emma Watson postaje članica Upravnog odbora modne kompanije Kering

Emma Watson postaje članica Upravnog odbora modne kompanije Kering
MODA I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2020 / 12:23
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Emma Watson, glumica i aktivistica, koja se u filmovima o Harryju Potteru proslavila ulogom Hermione Granger, imenovana je članicom uprave francuskoga modnog konglomerata Keringa, druge po veličini svjetske tvrtke luksuznih modnih brendova.

Tridesetogodišnja Britanka jedna je od triju novoimenovanih članica upravnog odbora. Watson je imenovana predsjedateljicom Odbora za održivost, no iz priopćenja tvrtke nije moguće zaključiti koje će točno zadaće preuzeti.

Watson se godinama zalaže za prava žena te je 2014. godine imenovana specijalnom izaslanicom UN-a za žene.

"Emma Watson jedna je od najpopularnijih glumica i najpoznatijih aktivistica u svijetu", priopćila je tvrtka.

Uz britansku glumicu u upravu su imenovani i Tidjane Thiam, bivši predsjednik švicarske banke Credit Suisse i Jean Liu, predsjednica kineske tvrtke Didi Chuxing, aplikacije za taksi usluge i kineski pandan Uberu, koja posjeduje platformu za podršku u prijevozu putnika.

Britanska zvijezda, rođena u Parizu, lice je aplikacije 'Good On You' koja ocjenjuje modne brendove na temelju etičkih i održivih certifikata.

Watson je poznata i po suradnji s platformom Challenge Green Carpet u vlasništvu konzultantske tvrtke Eco Age. Tijekom većine svojih nastupa i izlazaka na crveni tepih vodi računa o tomu da je odjevena u održivu odjeću koju za nju najčešće izrađuju vrhunski svjetski modni dizajneri.

S obzirom na to da je Kering nedavno napustila Stella McCartney, koja je potpisala ugovor s francuskim LVMH-om i tako se vratila pod okrilje velikog modnog koncerna i vlasnika luksuznih brendova poput Diora, Givenchyja i Kenza, Kering se nada da će dolaskom Emme Watson uspjeti pridobiti brojne milenijalce.

Predsjednik Keringa i izvršni direktor tvrtke, François-Henri Pinault, suprug holivudske zvijezde Salme Hayek, pozdravio je imenovanja novih članova uprave.

Luksuzna grupacija Kering krajem 2019. je zapošljavala više od 38.000 ljudi širom svijeta, a promet tvrtke prošle je godine iznosio 15,9 milijarda eura, uz neto dobit od 2,3 milijarde eura.

Kering posjeduje neke od najvećih modnih kuća, poput Guccija, Saint Laurenta i Alexandera McQueena.

Tagovi: Emma Watson, Kering, François-Henri Pinault, Salma Hayek, Challenge Green Carpet, Stella McCartney, Tidjane Thiam, Credit Suisse, Gucci, Jean Liu, Didi Chuxing
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE