GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Energoprojekt: Polugodišnji gubitak zbog slabe realizacije na domaćem tržištu

Energoprojekt: Polugodišnji gubitak zbog slabe realizacije na domaćem tržištu
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2020 / 20:16
Autor: SEEbiz / Kamatica / Momentum
BEOGRAD - Najveća domaća građevinska kompanija, Energoprojekt holding (ENHL), objavila je konsolidovane finansijske izveštaje za period januar-jun tokom koji pokazuju pad realizacije i negativan krajnji rezultat, pre svega usled slabijih prihoda na domaćem tržištu.

Konsolidovani poslovni prihod u prvih šest meseci pao je 13,8 odsto na 10 milijardi dinara, pre svega usled smanjene realizacije na domaćem tržištu od 27,4 odsto. Istovremeno, zaustavljen je trend pada poslovanja u inostranstvu gde je zabeležen rast prihoda od 10,6 odsto na 4,4 milijarde dinara.

Kada je profitabilnost u pitanju, ostvaren je poslovni gubitak od 219,5 miliona dinara u odnosu na poslovnu dobit od 152,3 miliona dinara prošle godine, dok je neto gubitak u prvom polugodištu dostigao 361,4 miliona dinara (lani dobit od 361,4 miliona dinara).

Operativni gotovinski tok kompanije (OCF) u prvih šest meseci iznosio je 449,1 milion dinara (pad od 61 odsto), dok je neto dug na kraju perioda iznosio 4,03 milijarde dinara što je smanjenje od 5,2 odsto.
Prema navodima uprave, kompaniji je za realizaciji preostalo oko 322 miliona evra poslova (171 milion u zemlji, 151 milion u inostranstvu). Ove godine je planirano ugovoranje 242,7 miliona evra novih poslova, a u prvih šest meseci je plan ostvaren sa 47,7 miliona evra ugovorenih poslova, uglavnom u inostranstvu.

Tagovi: Energoprojekt Holding, Energoprojekt, građevina, građevinski sektor, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE