GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Enzo Smrekar iz Atlantic Droge Kolinske izabran za menadžera godine u Sloveniji

Enzo Smrekar iz Atlantic Droge Kolinske izabran za menadžera godine u Sloveniji
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Akcijski plan za veći rast produktivnosti slovenskog gospodarstva prvi je put predstavljen na Kongresu menadžera Udruženja menadžera koji se održava u Portorožu. Ovogodišnji menadžer godine je Enzo Smrekar, izvršni direktor Atlantic Droge Kolinske.

"To je biblija slovenskog gospodarskog i društvenog preporoda", rekao je ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek opisujući plan za veći rast produktivnosti, koji je udruga pripremila zajedno s Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom ekonomskog razvoja i tehnologije.

"Dobili smo prvi ozbiljni plan za povećanje produktivnosti, koji se ne odnosi samo na ekonomske mjere, već se temelji na pet stupova. Potreban nam je dobar sustav vlasti, ulaganje u istraživanje i razvoj, odgovarajuća infrastruktura, obrazovanje i tržišna orijentacija. Govorimo o mjerama koje će imati dugoročni učinak, a provest ćemo ih samo ako smo svi jedinstveni, jer smo svi odgovorni za stanje u društvu. vrijednost koju stvorimo, svi ćemo imati više zajedno ”, dodao je.

Na kraju prvog dana ovogodišnjeg Kongresa menadžera došao je red na stol s vodećim slovenskim menadžerima o novoj stvarnosti nakon covid-19. Prema riječima sugovornika, kriza je ubrzala određene radne procese i inovacije, a pokazana je i važnost ljudskog faktora ili pripadnost i predanost zaposlenika.

Kako je primijetila direktorica Adria Doma, Marta Kelvišar, na izbijanju pandemije, "nismo vjerovali da smo jednako ranjivi kao društvo". Međutim, kriza je imala i svojih dobrih strana, jer je ubrzala provedbu promjena, poput digitalizacije.

Adria Dom zatekla je kriza usred špica sezone i tada su odlučili nastaviti raditi. Uz mjere zdravstvene zaštite, ojačali su komunikaciju sa zaposlenicima, a bili su i u svakodnevnom kontaktu s tržištem. Na temelju informacija i potreba tržišta, u odnosu na većinu tvrtki u industriji, ovaj su put postigli još više narudžbi nego u istom razdoblju prošle godine.

U logističkoj su industriji svi bili svjesni odgovornosti da ne zaustave protok robe, podsjetila je generalna direktorica DB Schenker Valerija Špacapan Friš. Istodobno je priznala da se zbog specifičnosti industrije i gubitka određenih prihoda još nisu u potpunosti oporavili te istaknula da su "prilično zaboravljeni" tijekom mjera pomoći gospodarstvu.

"Ništa što se događa na drugom kraju svijeta više nije beznačajno", rekao je Iztok Seljak, direktor Hidria Holdinga, ilustrirajući važnost globalne međuovisnosti. Tijekom krize njihova je tvrtka ubrzala prodaju električnih i hibridnih vozila i prodaju zelenih tehnologija.

Predsjednik uprave Mercatora Tomislav Čizmić naglasio je važnost motiviranih zaposlenika. "Svi smo svjesni kako je tvrtka više od obične Excel proračunske tablice", rekao je, ističući važnost predanih, odgovornih i motiviranih zaposlenika. Njihova veličina i potencijal za diverzifikaciju rizika također su se pokazali pozitivnima.

Predsjednik uprave Atlantic Droga Kolinske i ovogodišnji menadžer godine Enzo Smrekar također je pohvalio svijest svojih zaposlenika koji su, unatoč početnoj neizvjesnosti zbog nove bolesti, radnim danima i vikendom radili u tri smjene. Kako je naglasio, zaposlenici su bili svjesni da i njihov posao ima svrhu, jer "ako se prehrambeni lanac zaustavi, Slovenija staje".

Tagovi: Enzo Smrekar, Atlantic Droga Kolinska, Atlantic Grupa, Zdravko Počivalšek
PROČITAJ I OVO
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.
Booking.com pod istragom u Italiji zbog sumnje u izbjegavanje plaćanja poreza
ISTRAGA
Booking.com pod istragom u Italiji zbog sumnje u izbjegavanje plaćanja poreza
RIM - Talijanska financijska policija pokrenula je istragu kako bi utvrdila je li digitalna platforma za rezervaciju smještaja Booking.com izbjegavala platiti porezne obaveze, objavili su dužnosnici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE