GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EPCG: Idućeg mjeseca preuzimanje Rudnika

EPCG: Idućeg mjeseca preuzimanje Rudnika
ODBOR DIREKTORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2018 / 22:56
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) predložio je Skupštini akcionara da usvoji odluku o pokretanju postupka dobrovoljne javne ponude preuzimanje AD Rudnik uglja Pljevlja.

Kako je saopšteno iz Montenegroberze, cijena akcija po kojoj se predlaže da se sprovede postupak preuzimanja iznosi 6,4. Odbor direktora je i zakazao vanrednu skupštinu akcionara za 28. mart.

Iz Ministarstva ekonomije pozdravljaju inicijativu EPCG po pitanju namjere objedinjavanja termoenergetskog kompleksa.

"Vladini predstavnici nadležnim organima oba preduzeća će se po ovim pitanjima adekvatno izjasniti u zakonom propisanoj proceduri", navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Ukoliko uprava Elektroprivrede prihvati predlog Aca Đukanovića i A2A za kupovinu većinskog paketa akcija Rudnika uglja Pljevlja biće u gubitku 100 miliona eura, poručio je predsjednik Udruženja manjinskih akcionara energetske kompanije Vasilije Miličković i dodao da predlog treba odbaciti.

Tagovi: Rudnik uglja, Elektroprivreda Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
SERVISI
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
ZAGREB – Bloomberg Media i Mtel Swiss, pružatelj televizijskih usluga koji je u većinskom vlasništvu operatora Telekom Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve regionalne multiplatformske mreže za vijesti za područje jugoistočne Europe, s redakcijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.
Fortenova grupa prodaje uredski prostor u sklopu Ciboninog tornja
PRODAJA
Fortenova grupa prodaje uredski prostor u sklopu Ciboninog tornja
ZAGREB - Fortenova grupa izvijestila je u petak da je donijela odluku o prodaji uredskog prostora u njezinu vlasništvu u sklopu Ciboninog tornja u Zagrebu, a posredništvo u procesu prodaje povjereno je tvrtki Colliers, globalnim konzultantima za komercijalne nekretnine.
Valamar otvara prvo održivo eko ljetovalište u Hrvatskoj
INVESTICIJE
Valamar otvara prvo održivo eko ljetovalište u Hrvatskoj
POREČ – Prema jučerašnjoj odluci Nadzornog odbora Helios Farosa d.d., Valamar i PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima u 2022. godini nastavljaju sa značajnim investicijama u repozicioniranje turističkog portfelja u Stari Gradu na otoku Hvaru na 4* i 5* u vrijednosti od 220 milijuna kuna.
Ikea ide u radikalni zaokret
OPSKRBNI LANCI
Ikea ide u radikalni zaokret
ZAGREB - Najveći svjetski trgovac namještajem bori se s problemima u lancu opskrbe, no unatoč tomu online prodaja je za vrijeme pandemije znatno porasla, prenosi Bloomberg.
Lego uvodi novo pravilo kod proizvodnje igračaka
PROMJENE
Lego uvodi novo pravilo kod proizvodnje igračaka
KOPENHAGEN - Popularni danski proizvođač igračaka za djecu Lego najavio je pokretanje kampanje kojom žele ukloniti "rodnu pristranost" iz svojih proizvoda, kako bi spriječii “nejednake i ograničavajuće” stavove prema kreativnosti i igranju među djecom, poručili su iz kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE