GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EPCG: Otkup preostalih akcija Rudnika uglja do 6. jula

EPCG: Otkup preostalih akcija Rudnika uglja do 6. jula
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2018 / 13:50
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Akcionari Rudnika uglja Pljevlja koji nijesu ponudili Elektroprivredi Crne Gore EPCG da otkupi njihove akcije, moći će to da urade do 6. jula, objavila je državna energetska kompanija.

Riječ je o vlasnicima preostalih 3,22 odsto akcija Rudnika uglja koji će svoje dionice u pljevaljskom preduzeću moći da prodaju EPCG u narednih 15 dana, po cijeni od po 6,4 eura. EPCG je do sada otkupila 96,78 odsto akcija Rudnika.

Odluku o pokretanju postupka dobrovoljne javne ponude za preuzimanje Rudnika uglja donijela je Skupština akcionara EPCG sa 89 odsto glasova 28. marta ove godine. Ta kompanija se obavezala da otkupi sve akcije Rudnika, njih 5.064.443, po cijeni od 6,4 eura po dionici čiju procjenu je izvršila beogradska konsultantska kuća Delloit, pišu Dnevne novine.

Međutim, postupak preuzimanja dionica pljevaljskog preduzeća stopirala je dva puta sutkinja Privrednog suda Nataša Bošković, prvi put svega nekoliko sati prije isteka roka za davanje prodajnih naloga u Centralnoj depozitarnoj agenciji (CDA). Odluku o poništenju i donošenju privremen mjere zabrane kupovine akcija RUP-a tražio je manjinski akcionar EPCG Vasilije Miličković.

Međutim, prošle nedjelje Vijeće Privrednog suda preinačilo je rješenje sutkinje i odbilo kao neosnovan predlog za određivanje privremene mjere zabrane kupovine RUP-ovih dionica.

Tagovi: EPCG, Rudnik uglja, Elektroprivreda Crne Gore, Vasilije Miličković
PROČITAJ I OVO
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE