GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson blago povećao prihode u četvrtom kvartalu

Ericsson blago povećao prihode u četvrtom kvartalu
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 11:49
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson izvijestio je u petak o blagom rastu prihoda u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju zahvaljujući boljim rezultatima na tržištima Bliskog istoka i istočne Azije koji su nadoknadili pad u Sjevernoj Americi.

U razdoblju od listopada do prosinca Ericsson je zabilježio neto dobit od 4,5 milijardi kruna (471 milijun dolara). U istom razdoblju godine ranije poslovao je s neto gubitkom od 6,5 milijardi kruna zbog troškova restrukturiranja i otpisa.

U četvrtom tromjesečju 2019. operativna dobit bez troškova restrukturiranja više je nego udvostručena, na 6,5 milijardi kruna, a uključuje 700 milijuna kruna otpuštenih rezervacija iz trećeg tromjesečja za troškove nagodbe u sudskom sporu u SAD-u.

Kada se uključe troškovi restrukturiranja, iznosila je 6,1 milijardu kruna.

Ericsson je u rujnu objavio da je rezervirao 12 milijardi švedskih kruna (1,23 milijarde dolara) za očekivanu kaznu u SAD-u zbog korupcije.

Američka komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) i ministarstvo pravosuđa pokrenuli su istragu protiv Ericssona zbog sumnje da je kršio američki zakon o koruptivnim praksama u inozemstvu.

Istraga je pokazala da je Ericsson prekršio svoj kodeks poslovne etike i američki zakon o koruptivnoj praksi u Kini, Djibutiju, Indoneziji, Kuvajtu i Vijetnamu. U prosincu je i švedsko državno tužilaštvo otvorilo istragu protiv kompanije zbog sumnje u podmićivanje.

Danas objavljeno poslovno izvješće pokazuje također da su neto prihodi kompanije u četvrtom tromjesečju porasli četiri posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije, na 66,4 milijarde kruna. Kada se isključe promjene valutnih tečajeva i prodana odnosno kupnja imovine, uvećani su jedan posto.

Pritom su veći prihodi na Bliskom Istoku, u istočnoj Aziji, Oceaniji i Indiji nadoknadili pad prihoda u Sjevernoj Americi, ističu u švedskoj kompaniji..

Razlog je slabijeg rezultata u Sjevernoj Americi „neizvjesnost povezana s najavljenim spajanjem opreatora", navodi izvršni direktor Borje Ekholm.

U cijeloj prošloj godini kompanija je ostvarila neto dobit od 1,8 milijardi švedskih kruna. Godinu ranije zaključila je s neto gubitkom od 6,3 milijarde kruna.

Neto prihodi uvećani su u 2019. godini osam posto, na 227,2 milijarde kruna. Kada se isključe promjene valutnih tečajeva i kupnja odnosno prodaja imovine, porasli su četiri posto.

Ericsson je s operaterima sklopio 78 komercijalnih ugovora o nabavi opreme za mobilne mreže nove generacije 5G a uspostavio je 24 5G mreže na četiri kontinenta, istaknuo je Ekholm.

Tagovi: Ericsson
PROČITAJ I OVO
Sjajni rezultati Grupe Končar
IZVRSNO
Sjajni rezultati Grupe Končar
ZAGREB - Na današnjoj sjednici Nadzorni odbor KONČAR – Elektroindustrije upoznat je s financijskim izvještajima za razdoblje od siječnja do lipnja 2021. godine.
Adris Grupa: Snažan rast prihoda i EBITDA
ODLIČNE BROJKE
Adris Grupa: Snažan rast prihoda i EBITDA
ROVINJ - Adris Grupa u prvom polugodištu 2021. godine ostvarila je ukupan konsolidirani prihod u iznosu od 2,48 milijardi kuna, što je za 16 posto više u usporedbi s prvih šest mjeseci 2020.
Valamar Riviera i AZ dogovorili nastavak ulaganja u Imperial Rivieru
ULAGANJA
Valamar Riviera i AZ dogovorili nastavak ulaganja u Imperial Rivieru
POREČ - Valamar Riviera d.d. izvijestila je da je s Allianz ZB d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima dogovorila nastavak strateških ulaganja u hrvatski turizam kroz drugu fazu dokapitalizacije društva Imperial Riviera d.d.
Hrvatski Telekom: Nastavak trenda rasta s dobrim poslovnim rezultatima u prvoj polovici godine
POZITIVNO
Hrvatski Telekom: Nastavak trenda rasta s dobrim poslovnim rezultatima u prvoj polovici godine
ZAGREB - Hrvatski Telekom zaključio je prvu polovicu 2021. godine u pozitivnom tonu s dobrim poslovnim rezultatima i rastom prihoda što je rezultiralo povećanjem EBITDA-e nakon najmova. Održavanjem snažnog plana ulaganja osiguran je nastavak pozitivnih trendova i dobrog poslovnog zamaha.
Atlantic Grupa: Značajan rast prihoda i profitabilnosti u prvoj polovici 2021.
DOBRA GODINA
Atlantic Grupa: Značajan rast prihoda i profitabilnosti u prvoj polovici 2021.
ZAGREB - Iz kompanije poručuju kako ih psebno veseli organski rast prodaje od gotovo 9 posto u odnosu na prvo polugodište 2019. godine, u kojoj je Atlantic ostvario povijesno najviše prihode.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE