GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson NT potpisao nove ugovore iz područja zemljišne administracije

Ericsson NT potpisao nove ugovore iz područja zemljišne administracije
UGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2021 / 15:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je s Ministarstvom pravosuđa i uprave (MPU) ugovor vrijedan više od 14 milijuna kuna, a s Državnom geodetskom upravom (DGU) ugovor u vrijednosti 612 tisuća kuna, izvijestili su u četvrtak iz "Tesle".

Ugovor potpisan s MPU-om odnosi se na usluge dizajna, razvoja i implementacije sustava u okviru projekta “Upravljanje zemljišnim podacima”.

Projekt je financiran EU sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020, a cilj mu je uspostava sustava za upravljanje zemljišnim podacima putem elektroničkih usluga između MPU-a i DGU-a kao pružatelja podataka (tj. servisa) prema drugim tijelima državne uprave i ostalim definiranim korisnicima.

Uspostava interoperabilnog sustava za upravljanje zemljišnim podacima u sklopu Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS) osnovna je pretpostavka za ubrzanje ekonomske aktivnosti u gospodarstvu, navodi se u priopćenju.

Ugovor potpisan s DGU-om odnosi se na nadogradnju ZIS-a novim funkcionalnostima u okviru zajma Svjetske banke za projekt implementacije integriranog sustava zemljišne administracije.

Jedna nadogradnja odnosi se na nove svrhe elaborata i potvrde te će se geodetskim izvoditeljima omogućiti izrada i predaja geodetskih elaborata za različite svrhe kada su ti elaborati izrađeni bez mjerenja.

Druga nadogradnja odnosi se na podzemne zgrade, a u okviru te nadogradnje će se podržati evidencija podzemnih zgrada u ZIS-u.

Naime, takve zgrade imaju svoje osobitosti koje nisu danas podržane, poput ograničenja prikaza podzemnih zgrada koje se prostiru ispod više čestica, nemogućnosti pravilnog iskazivanja površine zgrada, nemogućnosti primjene odgovarajućih kontrola i sl.

Tagovi: Ericsson NT, Ericsson Nikola Tesla, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
VOZAČI
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
ZAGREB – Uz rastuću nestašicu plina, sirovina, plastike, građevnog drva, čipova i ostale robe, Europu i svijet pogodila je nova nevolja koja dodatno otežava trgovinu i proizvodnju te gura cijene uvis.
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
PLANOVI
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
LONDON - Američka digitalna kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies objavila je da će svim vozačima u Britaniji koji ispunjavaju uvjete ponuditi plan mirovinske štednje.
Emmezeta dobila novog vlasnika
AKVIZICIJE
Emmezeta dobila novog vlasnika
ZAGREB - Poljski Merkury Market dovršava preuzimanje šesnaest trgovačkih centara Emmezete u Hrvatskoj i Srbiji od LCN Capital Partnersa u transakciji vrijednoj oko 120 milijuna eura, otkrio je tjednik Lider. Tu informaciju je potvrdio Slobodan Školnik, predsjednik Uprave tvrtke Emmezeta Balkans.
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
LINIJE
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
OSIJEK - Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
BOLJE PROGNOZE
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
PEKING - Američki proizvođač zrakoplova Boeing blago je podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima u idućih 20 godina, računajući s brzim oporavkom kineskog gospodarstva od pandemije i rastom sektora diskontnih prijevoznika i e-trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE